Haberler

Belediye Metruk Evlerin yıkımını sürdürüyor

Güncelleme:

Zabıta Müdürü Gökhan Yılmaz'la birlikte açıklama yapan Altay, ilçede 127 adet metruk bina tespiti gerçekleştirildiğini ve bunların 43'ünün yıkımının yapıldığını bildirdi.

11 metruk binanın da uygunsuz kullanıma karşı kapı ve pencere gibi giriş noktalarının kapatılarak güvenlik tedbirlerinin alındığını belirten Mustafa Altay, özellikle madde bağımlılarının uğrak noktası haline gelen ve ahlaki açıdan uygun olmayan kullanımların bulunduğu metruk binaların yıkımlarına öncelik verildiğini kaydetti.

Altay, "İlçemizde metruk eski bir fabrika var onların da sahiplerine ulaşıp uygunsuz kullanım konusunda gerekli tedbirleri almalarını isteyeceğiz, eğer yerine getirmezlerse duruma biz müdahale edeceğiz. İzzetiye Mahallemizde de aynı durumda olan eski bir okulumuz var. Burada da Fen İşleri Müdürlüğümüz giriş-çıkışları tuğla ile örüp kapatacak. Vatandaşlarımız aynı durumdan sıkıntı yaşadıkları yerleri bize 153 Beyaz Masa'dan iletebilir." dedi.

Toplumun genel huzurunu bozan metruk evlerle ilgili çok ciddi çalışmalar yaptıklarını anlatan Zabıta Müdürü Gökhan Yılmaz da "Metruk ev sahipleri eğer gerekli tedbirleri kendileri alamıyorsa dilekçe ile bize başvurabilir ve sorunları çözüme kavuşabilir. Yıkım için de metruk ev sahipleri dilekçe ile Keşan Belediyesi'ne başvurması gerekiyor. Keşan Belediyesi olarak amacımız toplumun hem beden hem de ruh sağlığını hiçe sayanların metruk evlerde yuvalanmasını önlemek. Yıkım ve denetim ile tespitler; Keşan Kaymakamlığı, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Keşan Belediye Başkanlığı tarafından işbirliği içinde yürütülüyor. Bu işbirliği içinde çalışmalar şu anda da sürüyor."

Öte yandan Resmi Gazete'nin 10 Temmuz 2019 Çarşamba günlü sayısında yayınlanan Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'la, metruk evlerin güvenliğinin sağlanamaması durumunda, tebligat yapıldıktan 30 gün sonra hala güvenlik sağlanamamışsa, maliklerin izni dahi olmasa bile yıkımın belediye tarafından gerçekleştirilebileceğine dair bir hüküm bulunuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Altay Keşan Altay Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title