Haberler

BDP Sakarya İl Başkanlığından Basın Açıklaması

Barış ve Demokrasi Partisi Sakarya İl Başkanı Aziz Koçak parti binasında bir basın açıklaması yaparak parti mensuplarının yapılan operasyonlarla gözaltına alınmasını eleştirdi.hukuk dışı, demokrasi dışı, siyaset dışı, siyasi soykırım olarak...

Barış ve Demokrasi Partisi Sakarya İl Başkanı Aziz Koçak parti binasında bir basın açıklaması yaparak parti mensuplarının yapılan operasyonlarla gözaltına alınmasını eleştirdi.

Parti binasında basının karşısına çıkan Aziz Koçak,

Türkiye'de üç yıldan buyana sürdüğünü iddia ettiği ve

hukuk dışı, demokrasi dışı, siyaset dışı, siyasi soykırım olarak nitelendirdiği operasyonlara bugün bir yenisinin daha eklendiğini ifade ederek, "Partimize, milletvekillerimize, belediyelerimize, sendika ve insan hakları örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında aralarında eski Van milletvekilimiz, eş başkan yardımcımız sayın Fatma Kurtulan'ın da aralarında bulunduğu demokratik siyasetin içerisinde olan çok sayıda arkadaşımız gözaltına alınmıştır. İki gün önce Ankara'da yapılan güvenlik zirvesi sonrası bu operasyonun gerçekleştirilmesi bir kez daha göstermiştir ki, bu operasyonlar yargının değil, siyasi iradenin karar verdiği ve devreye koyduğu, düğmeye bastığı siyasi bir operasyondur. Bu operasyonlarınhukukla hiçbir bağı bulunmamaktadır. Hukuk açıkça çiğnenmektedir" dedi.

Koçak açıklamasında ayrıca şunları kaydetti: "Diyarbakır blok milletvekilimiz sayın Leyla Zana'nın Ankara'daki evinin kapısının kırılarak zorbalıkla içeri girilmesi, Türkiye'de hukukun ne denli ayaklar altına alındığının çok açık bir gözdağıdır. DP'ye, demokratik kürt muhalefetine yönelik üç yıldan buyana sürmekte olan operasyonların amacı bu ülkeye barışın gelmesini engellemek, kürt sorunun sivil, demokratik, barışçıl çözümünün önüne taş koymak, barış isteyen milyonları almaktır. Halk iradesinin kırılmadığını, kırılmayacağını da halkımız zaten meydanlarda, alanlarda açıkça göstermektir. Bizim açımızdan siyasi olarak bedelli ne olursa olsun, üstümüze ne kadar geliyorlarsa gelsinler bu mücadele sürecektir. Tek bir kişi kalıncaya kadar bu parti çalışmaya devam edecek. Bu halkın mücadelesi sürecek. Her bir evimiz parti gibi çalışacak, 6 bin insanımız tutuklandı, bir 6 bin daha tutuklansa da bu mücadele bitmeyecektir, bizi bitiremeyecekler." - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

AZİZ KOÇAK Türkiye Sakarya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title