Haberler

BAYKAR CEO'su Bayraktar: Rus elektronik harp sistemleri, TB-2'leri 1 saat bile durduramadı

Güncelleme:

Azerbaycan'ın Ermenistan'ı Dağlık Karabağ'da hezimete uğratmasında önemli rol oynayan yerli SİHA'lar ve İHA'lar hakkında BAYKAR CEO'su Haluk Bayraktar'dan çok çarpıcı bir açıklama geldi. Bayraktar, "Rus elektronik harp sistemleri, TB-2'leri 1 saat bile durduramadılar" dedi.

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu'nun Twitch yayınına konuk olan BAYKAR CEO'su Haluk Bayraktar, firmanın ürettiği yerli teknolojiler hakkında dikkat çeken bilgiler verdi.

Savaş alanında dengelerin değiştiğini belirten Haluk Bayraktar, "Artık önemli olan sahada konvansiyonel harp araç gereçlerin miktarı değil. Önemli olan; sizin teknolojik kabiliyetleriniz, teknolojiyi ne kadar yetkin kullandığınız, bu networkü ne kadar sağlam kurduğunuz ve ne kadar durumsal farkındalık oluşturduğunuzdur. Artık bunları gerçekleştirebilenler sonuca ulaşabiliyor" dedi.

"KARABAĞ ZAFERİNDE GÖRDÜK"

Yerli SİHA'ların Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'ın Ermenistan'a üstünlük kurmasında önemli rol oynadığını aktaran Bayraktar, "Bu anlamda SİHA'ları özellikle konvansiyonel hava savunma sistemlerine karşı en son Karabağ Zaferi'nde gördük. Orada 50'den fazla hava savunma sistemi, 140 civarı tank, 100'lerce çok namlulu roket atarlar, topçu sistemleri SİHA'lar sayesinde nokta atışlarıyla imha edildi. SİHA'lar bu anlamda gerçekten oyun değiştirici sistemler ve önemli bir kuvvet çarpanı görevi görmekte" ifadelerini kullandı.

BAYKAR CEO'su Bayraktar: Rus elektronik harp sistemleri, TB-2'leri 1 saat bile durduramadı

"TB-2 HER ZAMAN HAVADA"

Bayraktar, "Özellikle Bayraktar TB-2'nin saha tecrübesi çok yoğun, TB-2 sahada gelişen bir sistem. Bilgisayarlardaki Virüs-Antivirüs mantığı ile, bir virüs çıkar antivirüs şirketleri de ona karşı yazılım gerçekleştirir, bizim ekibin de sahada olması işte Selçuk Bayraktar Zeytin Dalı Harekatı boyunca Hatay'da kaldı. Dolayısıyla bunun bir nedeni vardı, ortaya çıkan bir virüse antivirüs geliştirmekti. Ve biz bunları geliştire geliştire sistemimizi başarıyla ulaştırdık. Yoksa sizi bir karıştırırlar uçamazsınız. Ama Bayraktar TB-2 1 saat dahi durduramadılar. Yani Bayraktar TB-2 her zaman havada" diye konuştu.

BAYKAR CEO'su Bayraktar: Rus elektronik harp sistemleri, TB2'leri 1 saat bile durduramadıBAYKAR CEO'su Haluk Bayraktar

TB-2 ÖZELLİKLERİ

Temel uçuş performans kriterleri:

  • 18,000 Feet Operasyonel İrtifa
  • 27.000 Feet Maksimum İrtifa
  • 27 Saat Maksimum Havada Kalış Süresi
  • Tam Otomatik Uçuş Kontrol ve 3 Yedekli Otopilot Sistemi (Triple Redundant)
  • Yer Sistemlerine Bağımlı Olmaksızın Tam Otomatik İniş ve Kalkış Özelliği
  • GPS Bağımlılığı Olmaksızın Dahili Sensör Füzyonu İle Seyrüsefer Özelliği

Gelişmiş Özellikler:

  • Tam Otomatik Seyir ve Rota Takibi Özelliği
  • Dahili Sensör Fizyonu Destekli Hassas Otomatik Kalkış ve İniş Özelliği
  • Tam Otomatik Taksi ve Park Özelliği
  • Yarı Otonom Uçuş Modları Desteği
  • Hata Toleranslı ve 3 Yedekli Sensör Füzyonu Uygulaması
  • Çapraz Yedekli YKİ Sistemi
  • Özgün Yedekli Servo Aktüatör Birimleri
  • Özgün Yedekli Lityum Tabanlı Batarya Birimleri

Kaynak: Haberler.com / Teknoloji

Haluk Bayraktar Dağlık Karabağ CEO Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (13)

TESPIT:

Savunma sanayinde daha da ileri gitmeli Turkiye , kesinlikle 1sn bile bekleme luksu yok . Askeri anlamda ne kadar güçlü ve başarılı olursanız topraklarınızda barışı o derece garanti edersiniz . Gunumuzde askeri güç aynı zamanda barışıda tesis eden denegeleyıcı bır guctur yanı delı delıyı gorunce deyenegını saklarmış

53
4
yanıtYanıtla
Beklemez adam:

Bu son ortalama 20,25 yıldır moda oldu.burdada öyle bekleme lüksü yok.bekleme nasıl lüks oluyor sa.absürt bir tabir.

yanıt0
yanıt1
MERSİN 33:

Bozacının şahidi şıracı . . . Lan el övsün eeeeell . . . Baykar''ın CEO suymuş ! Valla abi bizim SİHA lar var ya . E var Ermenilere bir koymuş , Rusya''nın soluğunu kesmiş ! Kim diyor ? Ben abi CEO, CEO . Kankan abicim

6
15
yanıtYanıtla
HAYRI:

Bu Gelismeler gercekten gurur vericidir Ülkemiz icin. Tespit Arkadasin dediginede Aynen katiliyorum. Savunma Sanayimiz durmadan ileri gitmelidir. ekliyecegim bir önerim var ve Biz biraz Realist olmaliyiz. Rusya bir Süper güctür. . hali hazirda bizde Teknoloji Savunma üstünlügü yoktur. Bakin onlarda Atom bombasindan tutun Uzay Savas programlarina kadar vardir. Onun icin Uyuyan Ejderhayi uyandirmakda dogru bulmuyorum. .

8
1
yanıtYanıtla
Yahya:

Karnım acıktı, bunun yemek tarifesi varmı.

3
6
yanıtYanıtla
gerçek lisans:

bu ülkenin sizin gibi beyinleri yetiştirdiği için gurur duyuyorum, umarım boğaziçi üniversitesindeki gençlerde sizi örnek alır

3
2
yanıtYanıtla
baba:

daha iyi hava aracımız da vardı. devletin ürettiği anka. ne yazık ki geri planda bırakıldı. acaba neden ?

2
1
yanıtYanıtla
atilla:

aynen devam aslanlarim Allah sizi korusun

2
0
yanıtYanıtla
mehmet:

savunma sistemini ruslardan alıyoruz sihayma mihayla rusyaya kafa tutamazsın adamlardaki nükleer güç le bitirirler bizi

1
1
yanıtYanıtla
can:

Ülkemizde bu gibi bir çok teknoloji ve ürüne ihtiyacı var, araba üretilir ne gerek var yüzde bilmem kaçı yabancı, iha üretirler daha uçurtma yapmasını bilmiyoruz onu mu yapacağız diyen gereksiz insanlar topluluğuna da şunu demek istiyorum, bu ülkede size ne gerek var

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title