Haberler

Baykal, Hükümet-yargı Gerginliğinde Vatandaşı Suçladı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Son Günlerde Yaşanan Yargı-hükmet Gerginliğine İlişkin Olarak, "Şimdi Herkes Bakıyor. 'Türkiye Sıkıştı Ne Yapacağız' Diye.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, son günlerde yaşanan yargı-hükmet gerginliğine ilişkin olarak, "Şimdi herkes bakıyor. 'Türkiye sıkıştı ne yapacağız' diye. Siz seçtiniz. Bunun için size, 'yapmayın' dedik. Şimdi kendi aralarında, 'yanlış yaptık, keşke yapmasaydık, hata ettik' diyorlar. Şimdi başka hata yapıyorlar. Yargıyı baskı altına almaya çalışıyorlar. Yargıyı sindirmeye çalışıyorlar. Güçleri yetmedi, Avrupa'daki siyasilerden yardım istiyorlar" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Kadıköy Belediyesi Meclis binası ile Kozyatağı Kültür Merkezi'nin temel atma törenlerine katıldı. Sıcak havadan dolayı fazla katılımın olmadığı temel atma töreninde konuşan, Baykal, yargının sindirilmeye çalışıldığını söyledi. Konuşmasının tamamında hükümete yüklenen Baykal, Türkiye'de gidişatın iyi olmadığını belirterek, "Türkiye'de gidişat iyi değil. Türkiye'de işler iyi gitmiyor. Neden iyi gitmiyor? İktidar var yüzde 47 oyla gelen. 6 yıldır işbaşındalar. 82 yılda yapılan borcun daha fazlasını bu hükümet 6 yılda yaptı. Hükümet, üniversite ile, yargı organları ile kavgalı. Başsavcılıkla, Yargıtay'la, Danıştay'la kavgalılar ama hep Hükümet haklı. Böyle bir tabloyu uygun görmek Türkiye'nin hayrına mı?. Bu iktidar Türkiye'de anayasal düzenin temellerini değiştirmek istiyor. Bu ilkeler Atatürk döneminden günümüze gelen ilkeler. Bu ilkeleri bütün hükümetler sahiplendi. Bugüne kadar hiçbir hükümet bu kadar açık ve net kavga ortamına girmedi. - Karşılarında yargı var.

Yargıyı halledecekler. Nasıl halledecekler? Yargının kumanda merkezine, HSYK'ya biz atama yapacağız diyorlar. 80 yıldır Türkiye'de demokrasi yok da bunlar bu yanlışı düzeltiverecekler. Siz yargıyı kendi siyasi emelleriniz için oyuncak gibi kullanma peşindesiniz. Demokrasinin temel dayanaklarından biri bağımsız yargı. Yargının bağımsızlığını ortadan kaldıracaklar. Bu, kesinlikle kabul edilemez. Yargı ile oynarsanız, hukuk, adalet, tarafsızlık, eşitlik kalmaz ve Türkiye çığırından çıkar. Bu oyunu herkes gördü, mücadelesini veriyor ve köşeye sıkıştılar" dedi.

İktidarın bu ülkede medyayı da kontrol altına almaya çalıştığını ve kendi medyasını kurmak için uğraştığını söyleyen Deniz Baykal Şunları söyledi: "Amaç medyayı kontrol altında tutmak Bunlar eskiden var mıydı?. Başbakan'ın peşinde 8 tane yolsuzluk dosyası olması demokraside var mı? Medya kurmak demokraside var mı? Demokrasi 5 yılda sandığa gidip oyları aldıktan sonra, 'ben istediğimi yaparım mı?' demek. Demokraside hukuk yok mu, kural yok mu? Demokraside hesap verme vardır, hukuk vardır. CHP olarak 2002 seçiminden hemen sonra 5 Kasım'da iktidarın yeni kadrosuna dedik ki; 'sakın ha Türkiye'de anayasal düzenin temelleriyle oynamayın', 'yok oynamayız' dediler. 5 yıl sonra görüyorsunuz Türkiye'nin halini. Cumhurbaşkanı seçimi yapılırken 'yapmayın yanlıştır' dedik. Gül'ün kişiliğinden dolayı mı? Hayır. Ülkede cumhurbaşkanlığı Türkiye'nin tüm kesimlerini kucaklayacak. Bunun için cumhurbaşkanlığı var. Siz devletin anayasası ile kavgalı bir siyasi partinin 3 çekirdeğinden birini 'bu sizin cumhurbaşkanınız' diye dayatırsanız Türkiye'yi zorda bırakırsınız. Şimdi herkes bakıyor. Türkiye sıkıştı ne yapacağız diye. Siz seçtiniz. Bunun için size yapmayın dedik. Şimdi kendi aralarında, 'yanlış yaptık, keşke yapmasaydık, hata ettik' diyorlar. Şimdi başka hata yapıyorlar. Yargıyı baskı altına almaya çalışıyorlar. Yargıyı sindirmeye çalışıyorlar. Güçleri yetmedi, Avrupa'daki siyasilerden yardım istiyorlar. Ülkede kendisine güvenen, kendisine saygısı olan bir siyaset adamı, 'çekin elinizi yargının üzerinden. Ben yargıya güveniyorum' der. Laikliğe, demokrasiye sahip çıkmamız lazım. Bu temel anlayışı Türkiye'de değiştirecek, Türkiye'de bunu seyredecek".

Konuşmasının ardından Deniz Baykal, Kadıköy Belediye Meclis Binası ile Kültür Merkezinin temelini attı.

(FA-CİN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title