Haberler

Baykal: "Düzenleme Hapisteki PKK'lıların İşine Yarayacak"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 'TCK'nın 221. Maddesinde Değişiklik Yapılsa da Dağdakiler Teslim Olmayacak, Düzenleme Hapisteki PKK'lıların, Hizbullahçıların İşine Yarayacaktır' Dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''TCK'nın 221. maddesinde değişiklik yapılsa da dağdakiler teslim olmayacak, düzenleme hapisteki PKK'lıların, Hizbullahçıların işine yarayacaktır'' dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında toplandı.

Alınan bilgiye göre, Baykal, toplantıda, ülke gündemindeki konuları değerlendirirken, ''Türkiye'ye giderek dini hegemonyanın hakim olmaya başladığını'' savundu.

Baykal, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın basına yansıyan görüşlerine dikkati çekerek, bu görüşlerin, ''laik demokratik cumhuriyetin bir kurumunun başına gelen birinin değil de dini konularda uzman bir kişinin değerlendirmeleri gibi olduğunu'' söyledi.

Anayasa değişikliği ile devam eden sürecin son aşamasına gelineceğini ifade eden Baykal, bu konudaki çalışmaların bazı çevreler tarafından ''demokratikleşme'', ''sivil anayasa'' gibi takdim edilmeye çalışıldığını ancak aslında bunun laik demokratik cumhuriyetin kazanımlarını ortadan kaldırmaya yönelik girişimlerin son aşaması olacağını savundu.

Baykal, ''eve dönüş'' yasası tartışmalarına da değinerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son açıklamalarını hatırlattı. Erdoğan'ın dağa çıkışı önlemek için Türk Ceza Kanunu'nun 221. maddesinde değişiklik yapılabileceğinden söz ettiğini kaydeden Baykal, söz konusu maddenin ''etkin pişmanlık'' hükmü taşıdığına dikkati çekti.

Yasada düzenleme yapılsa da ''dağdakilerin inmeyeceğini, teslim olmayacağını, ancak hapiste bulunan PKK'lıların, Hizbullah suçlularının serbest kalabileceğini'' kaydeden Baykal, ''Eline silah almamış PKK mensupları nasıl tespit edilecek? PKK yöneticileri de ellerine silah almıyorlar ama onlar silahlı militanları yönetiyorlar. Onlar da bu anlayışa göre pişmanlıktan yararlanacaklar mı?'' dedi. Baykal, bu ortamda aftan söz etmenin ''ateşi benzinle söndürmeye benzeyeceğini'' kaydetti.

Baykal, toplantıda, İstanbul Esenler'deki Ali Kul Çok Programlı Lisede görevli edebiyat öğretmeni Z.Y'nin üzerinde baskı kurduğu belirtilen alevi öğrenci B.K'ya bir mektup yazdığını da söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title