Haberler

Bayırbucak Türkmenleri'ne Yapılan Saldırılar Sivas'ta Protesto Edildi

Sivas'ta Genç Memur-Sen Sivas Şube Başkanlığı, Bayırbucak Türkmenleri'ne yapılan saldırılara tepki gösterdi.

Sivas'ta Genç Memur-Sen Sivas Şube Başkanlığı, Bayırbucak Türkmenleri'ne yapılan saldırılara tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Genç Memur-Sen'in yaklaşık 100 üyesine çevredekiler de destek verdi. Rusya ve Esed güçlerinin Bayırbucak Türkmenleri'ne yönelik yaptığı saldırılara tepki gösteren grup adına konuşan Genç Memur-Sen Sivas Şube Başkan Vekili Kamil Koç, "Vahşet saltanatını sürdürmek için ülkesini cehenneme çeviren, kendi halkına zulmeden Esed, sözde DAEŞ'le mücadele için bölgeye gelen emperyalist Rusya'nın bölgeyi kendi inancı doğrultusunda tahkim etmek isteyen İran'ın desteğini alıyor, hep birlikte Bayırbucak Türkmenleri'nin yaşadığı köylere fosfor ve misket bombaları yağdırıyorlar. Üstelik kadın, çocuk, yaşlı demeden sivilleri öldürüyorlar" dedi.

"SALDIRILARI KINIYORUZ"

Bayırbucak Türkmenleri'ne yönelik saldırıları kınadıklarını söyleyen Koç, şöyle devam etti:

"Mazlumun din, ırk, mezhebini hiçbir zaman sormadık. Kimden gelirse gelsin zulmün karşısında kim olursa olsun mazlumun yanında olduk. Bu anlayışla Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere Suriye'de hayatını kaybeden Türkmen, Arap, ve Kürt kardeşlerimize masum ve mazlum insanlarımıza Allah'tan rahmet ve yaralılara şifa diliyoruz."

Dua edilmesinin ardından grup sessizce dağıldı. - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Kamil Koç Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title