Haberler

Baü'de Mezuniyet Heyecanı

Balıkesir Üniversitesi'ne (Baü) Bağlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu'nda Mezuniyet Heyecanı Yaşandı.

Balıkesir Üniversitesi'ne (BAÜ) bağlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu'nda mezuniyet heyecanı yaşandı.

Dört yıllık olan Balıkesir Üniversitesi Turizm Otelcilik Yüksek Okulu'nu (BTİOYO) bitiren öğrenciler, törenle mezun oldular. Çağış kampusundaki törene BAÜ Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan, Belediye Başkan Yardımcısı Himmet Sinoplugil, İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, İl Kültür Müdürü Mustafa Çaltı, BTİOYO Müdürü Cevdet Avcıkurt ile öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve yakınları katıldı. 2007-2008 eğitim-öğrenim yılını başarıyla tamamlayan 261 öğrencinin mezun olduğu törende konuşan rektör Şerif Saylan, "Sevgili gençler, bu günden itibaren hayata atılarak, ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacaksınız. Ülkemizin iyisinden kötüsünden sorumlu olacaksınız. Eğer üniversitemizde aldığınız bilgileri yeniler ve tazelerseniz başarı kendiliğinden gelecektir. Mezuniyetinizi en içten dileklerimle kutluyor, hepinizin gözlerinden öpüyorum. Balıkesir Üniversiteli olmanın gururunu taşıyın. Tüm mutlulukların bundan sonraki hayatınızda temel olması ve başarıların hayatınızdan eksik olmaması dileklerimle sizleri uğurlarken yollarınızın ve bahtınızın açık olmasını dilerim" dedi.

ÖĞRETİM ÜYESİNDEN DUYGULU VEDA BTİOYO'daki bölümlerini derece ile bitiren öğrenciler, salondaki davetlilere takdim edilirken kendilerine diplomalarıyla birlikte üniversite tarafından hediyeler verildi. Bölüm birincileri Gonca Fırat, Sibel Kayan, Anıl Kayabaş arkadaşlarından ve davetlilerden büyük alkış aldı. Mezuniyet törenine emekliye ayrılan bir öğretim üyesinin vedası damga vurdu. 40 yıllık eğitimcilik görevini sonlandıran Almanca Okutmanı Aydın Ayhan, mezuniyet töreninde öğrencilerine ve öğrenci ailelerine hitaben veda konuşması yaptı. Ayhan, "Anneler, babalar, çocuklarınıza iyi bakın. Dört yıl önce onları bize teslim ettiğinizde hepsi ürkek kuşlar gibiydiler. Bakın şimdi koca delikanlı oldular. Yıllar ne çabuk akıp geçti. Belki de bu sizlerle son görüşmemiz olacak. 28 yıldır bu okuldayım ve bu sene 40. yılım. Çocuklar, biz size bir şeyler verdik. Bundan sonra hayat sizi eğitecek. Hepinizin ayrı yeri var hatıralarımızda. Sizleri biz yetiştirdik. Ama, inanın biz bu çocuklardan çok şey öğrendik. Dostluğu, karşılıksız sevgiyi öğrendik. Sizleri gelecek günlerde çalışkan, özverili, bu milletin değerini bilen insanlar olarak göreceğime eminim. En önemli tahsil döneminiz bitti. Sizler hatırlarımızda bu son günlerdeki gibi olacaksınız. 1968 yılında gencecik bir öğretmenken kendime söz verdim, 'Bu çocuklar benim çocuklarım olacak' dedim ve yıllarca sözümü tuttum. Çocuklarım, sizleri çok sevdik. Ayrılık gününün geldiği şu gün hepiniz öz evlatlarımız gibisiniz. Yıllar sonra arkanıza dönüp baktığınızda, şunu biliniz ki, bir yerlerde sizler için dua eden öğretmenleriniz olacak" dedi.

Araştırma ve yazar da olan Aydın Ayhan, konuşmasının ardından büyük alkış alırken, her yıl geleneksel olarak yaptırılan BTİOYO yeminini de kendisi yaptırdı. Ayhan ve öğrencileri, "Bundan sonraki hayatımı BTİOYO'lu olarak sürdüreceğime, Atatürk ilkelerine sadık kalacağıma bütün yüreğimle ant içerim" sözlerini hep birlikte tekrarladılar. Törenin sonunda mezun olan öğrenciler birbirleri ile hatıra fotoğrafı çekildi, törene katılanlara lokma ve peynir ikramında bulunuldu. Geç saatlere kadar süren törenin sonunda öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladılar.

(BD-YU) 09.05.2008 18:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title