Haberler

Batman Hdp'li Başaran: Barışın ve Çözümün Anahtarı İmralı'da

Hdp'li Başaran: Barışın ve çözümün anahtarı İmralı'da HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, yeniden Dolmabahçe mutabakatına dönülmesini isteyerek, "Artık biz insanların ölmesini istemiyoruz.

Hdp'li Başaran: Barışın ve çözümün anahtarı İmralı'da

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, yeniden Dolmabahçe mutabakatına dönülmesini isteyerek, "Artık biz insanların ölmesini istemiyoruz. Hangi taraftan olursa olsun, tek bir insanın ölmemesi için tekrar o Dolmabahçe mutabakatına geri dönülsün. Barışın ve çözümün tek anahtarı var o da İmralı'da" dedi.

Barış Anneleri İnsiyatifi ile birlikte Atatürk Parkı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte, çatışmalı ortamın son bulması çağrısında bulundu. Barışın ve çözümün tek anahtarı olduğunu, onun da İmralı'da olduğuna dikkat çeken HDP'li Başaran, "Onlar tanklarıyla, toplarıyla tüfekleriyle bizleri sindiremeyecekler. Onun için, onların korkuları o kadar büyük ki, bizden o kadar korkuyorlar ki, bu halkın iradesi o kadar gözlerini korkutmuş ki, her gün yeni yeni silahları icat ederek, bu halkın üzerinde kullanıyorlar. Ama bu uygulamaların sonu yok. Bunun tek çözüm yolu var, sürekli savunduğumuz ama biz savunurken bile sizlerin gözlerinizi, kulağınızı kapattığınız, duymaktan bile çekindiğiniz bir şey var ki, bunun tek çözüm yeri, tek çözüm yolu var sayın Öcalan'la müzakeredir. Tek bir barışın anahtarı var o da Öcalan'dır. Duymak istemeseler de, bu topraklarda şu anda bir iç savaş var ve bu savaşın tek çözüm yeri İmralı'dır ve orada yapılacak müzakeredir. Onun için biz tekrar sesleniyoruz; uygulanan bu politikalardan vazgeçin, bitiremeyeceksiniz. Çünkü bu halkın iradesi öyle tanklarla, toplarla kırılacak bir iarede değil. Gerçekten artık biz insanların ölmesini istemiyoruz. Hangi taraftan olursa olsun, tek bir insanın ölmemesi için tekrar o Dolmabahçe mutabakatına geri dönülsün. Bu işin müzakere ile çözüm yolu denensin, tekrar bu çağrıyı yineliyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Ayşe Acar Başaran Batman İmralı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title