Haberler

Batman Belediye Başkanvekili Aksoy: Ahmet Kaya'nın İsmini Kaldırmamız Söz Konusu Olamaz

BATMAN Vali Yardımcısı ve Belediye Başkanvekili Erkut Şevket Aksoy, dün TBMM'de de tartışmalara neden olan Ahmet Kaya Bilgi Evi'nin isminin değiştirildiği iddialarıyla ilgili konuştu. Huzur Mahallesi'ndeki Ahmet Kaya Bilgi Evi'nde açıklama yapan Aksoy, merkezin tabelasının tadilat nedeniyle yerinde olmadığını belirterek, "Ahmet Kaya'nın adını yaşatıyoruz. Ahmet Kaya'nın ismi bir tesisten çıkarılsa vatandaş olarak ben üzülürüm. Gülten Hanım'ı aradım, ancak ulaşamadım. Kendilerini burada ağırlamaktan memnuniyet duyacağız" dedi.

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, TBMM kürsüsünde dün yaptığı konuşmada, Batman'daki Ahmet Kaya Halkevi'nin adının, kayyum tarafından değiştirildiğini söyledi. Bunun üzerine söz alan Ak Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Ahmet Kaya'nın halka mal olmuş bir sanatçı olduğunu, müziği ve duyarlılıklarıyla her kesimi kucakladığını belirterek, konuyu araştıracaklarını ve bu tür isim değiştirmeleri uygun bulmadıklarını ifade etti.

Batman Vali yardımcısı ve Belediye Başkan vekili Erkut Şevket Aksoy, TBMM'de yaşanan tartışmaların ardından, bugün sabah saatlerinde Batman'ın Huzur Mahallesi'nde daha önce Halkevi olan sonra Bilgi Evi olarak değiştirilen yerde incelemelerde bulundu. Onarım çalışmaları tamamlanan ve yeni ismiyle 'Ahmet Kaya Bilgi Evi' olan Huzur Mahallesi'ndeki eski halk evinde açıklama yapan Başkanvekili Aksoy, Ahmet Kaya'nın ismini yaşattıklarını söyledi.

Ahmet Kaya'nın tüm toplumun olduğu gibi kendisinin de çok sevdiği, saydığı ve zaman zaman dinlediği değerli bir sanatçı olduğunu ifade eden Aksoy, "Ahmet Kaya'nın ismini kaldırmamız söz konusu değil. En azından sanata ve sanatçıya olan saygının gereği budur. Bu vesileyle rahmetli Ahmet Kaya'nın eşlerinin üzüntüsünü paylaşmak isterim. Ortada çok iyimser bir değerlendirmeyle bir yanlış anlaşma var. Bilindiği gibi dört halk evimiz vardı. Bundan arşiv fotoğraflarından anlaşılacağı gibi fiziki yapıları, hijyen koşulları çok kötüydü, mimarı standartları kötüydü. Bunları tamamen elden geçirdik. Bu aşamalardan dolayı Ahmet Kaya halk evinin levhası da indi. Bu arada halk evlerinin nerede olduğu açısından mahalleri de ekledik. 'Ahmet Kaya Halk evi yerine Huzur Mahallesi Ahmet Kaya Bilgi evi' oldu. Bizim bölgenin kültürüne, geleneğine sanatçılarına ilişki saygın yaklaşmasında kimsenin bir tereddüttü olmasın" dedi.

GÜLTEN KAYA'YI BATMAN'A DAVET ETTİ

Belediye kültür evine de Ressam Ahmet Güneştekin'in ismini verdiklerini belirten Aksoy, "Bölgemizin sanatçılarının ismini vermekten gurur duyar, keyif alırız. Bundan da hiç rahatsızlık duymayız. Bir yanlış anlaşılma olduğunu belirteyim. Onarım işleri son aşamaya geldi ve gördüğünüz gibi halk evimizde herhangi bir isim değişikliği yok. Dezavantajlı mahallerde gençlerin kültürel etkinlikleri yapabileceği, ders çalışabileceği ve zeka oyunları oynayabilecekleri tesisten biraz daha geniş 5 yeni gençlik merkezi yapacağız. Gülten hanımın, bu bilgi kirliliğine dayanan üzüntüsüne ben de üzüldüm. Ahmet Kaya'nın ismi bir tesisten çıkarılsa, vatandaş olarak ben de üzülürüm. Gülten hanımı aradım, fakat kendilerine ulaşamadım. Durumu izah etmek ve üzüntülerini anlamak için kendilerini aradım. Fakat telefonuna da ulaşamadım. Gülten hanım arzu ederlerse, biz kendilerini burada ağırlamaktan memnuniyet duyacağız.  Bu konuda hiçbir önyargımız olamaz" diye konuştu.

- Batman

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Şevket Aksoy Ahmet Kaya Batman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title