Haberler

Başpehlivan Orhan Okulu, Tarihi Kırkpınar'a Hazır

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivan adaylarından Orhan Okulu, Edirne'de gerçekleşecek olan 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde mücadele etmek için son hazırlıklarını Antalya’ya bağlı Elmalı ilçesinde tamamladı.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivan adaylarından Orhan Okulu, Edirne'de gerçekleşecek olan 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde mücadele etmek için son hazırlıklarını Antalya'ya bağlı Elmalı ilçesinde tamamladı.

Başpehlivanlar Orhan Okulu, Ramazan Bircan, başaltında güreşen İsmail Erkal, Mustafa Okulu, Serkan Şentürk, büyük ortada güreşen Ali Yamanta, küçük ortada güreşen Remzi Kaplan, Yusuf Minta, Hasan Güzeller, Ahmet Akca, Özgür Yapıcı, 1 aylık kampı tamamladı.

Elmalı Yeşlilyayla Stadı'nda gerçekleşen son antrenmanların ardından açıklama yapan Orhan Okulu, 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini söyledi. Kış aylarından itibaren idmanlara başladığını ifade eden Orhan Okulu, günde ortalama 5 saat idman yaptığını dile getirdi. Elmalı'da 1 aydır kamp yaptıklarını söyleyen Okulu, Kırkpınar'a ağırlık, minder, yağlı güreş ve koşu antrenmanları ile hazırlandıklarını söyledi.

"HEDEFİM İLK DÖRT"

Bu yıl Kırkpınar'da altın kemeri almak için mücadele edeceğini söyleyen Orhan Okulu, "Kırkpınar'da hiç başpehlivan olmadım. İnşallah bu yıl bu altın kemeri takmak istiyorum. Bu yıl altın kemer için iddialıyım" dedi. Bu yıl tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde ilk dörtte gözü olduğunu söyleyen Okulu, "İlk dört için en iddialı pehlivan için Recep Kara, Mehmet Yeşilyeşil, Osman Aynur, İsmail Balaban gibi ben de olmak istiyorum" dedi.

Güreşçilerin kullandığı dopingi tasvip etmeyen başpehlivan Orhan Okulu, "Doping kullanmak mantıksızlık bir şey, Zararlı olmasına rağmen ata sporuna zarar veriyorlar. Zararlı olmasına rağmen kullanıyorlar ben bunları tasvip etmiyorum" dedi. Okulu, güreşlerde doping kontrolleri sayesinde adaletin sağlandığını ifade ederek, "Kırkpınar Başpehlivanlarından Ali Gürbüz'ün 2,5 yıl ceza alması ve güreşmemesi başpehlivanlar için bir avantaj ancak bu tür olaylar üzücü. Ali Gürbüz kardeşimizin en kısa sürede aramıza dönmesini bekliyoruz" dedi.

Başpehlivanın antrenörü Kemal Yılmaz ise Orhan Okulu'nun çok hırslı bir güreşçi olduğunu belirterek, bu yıl iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini söyledi. Geçen yıl alınan başarının tesadüf olmadığını ve Okulu'nun finale kadar bütün güçlü rakiplerini tek tek elediğini kaydeden Kemal Yılmaz, "Bu yıl da yapılan hazırlık güreşlerinde Orhan Okulu çok iyi başarı göstermiştir. İnşallah bunu Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde de tekrarlamasını istiyorum. Bu başarıların bir tesadüf olmadığını göstereceğiz" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Kırkpınar Antalya Elmalı Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title