Haberler

Basketbol: 2014 Fıba Dünya Kupası Hazırlık Maçı

Türkiye: 63 İspanya: 70.

2014 FIBA Dünya Kupası kapsamında hazırlık maçları oynayan A Milli Basketbol Takımı, İspanya'ya 70-63 yenildi.

İspanya'da katıldığı turnuvada 12 Ağustos'ta rakibiyle yaptığı maçı 77-55 kaybeden milli takım, ikinci karşılaşmada da mağlup oldu.

Milliler, İstanbul'daki ilk hazırlık maçına savunmada istediği gibi başlayamadı. Önce Fernandez'in basketlerine engel olamayan A Milli Takım, sonrasında Marc Gasol'un attığı 7 sayıyla 4. dakika içinde 10-2 geriye düştü. Preldzic ve Cedi Osman'ın basketleriyle etkili olan Türkiye, 9-0'lık seriyle 6. dakika içinde farkı 1 sayıya (12-11) indirdi. Navarro ile tekrar ritmini yakalayan İspanya, Sinan'ın üç sayılık basketine rağmen, ilk çeyreği 23-17 önde tamamladı.

Maçın 2. periyoduna Kerem Tunçeri'nin üç sayılık basketiyle başlayan Türkiye, pota altında Pau Gasol'ün sayıları sonrası 16. dakika içinde 11 sayı (35-24) geriye düştü. Milliler, iyi savunma yaparak kalan dakikalarda rakibine sadece 4 sayı izni vermesine rağmen, hücumda etkili olamayınca, soyunma odasına 39-31 geride gitti.

İkinci yarıya alan savunmasıyla başlayan Türkiye, rakibinin kolay sayı bulmasına izin vermedi ve Barış Hersek'in üç sayılık basketiyle 24. dakika içinde, farkı 3 sayıya (43-40) indirdi. İlk yarıda 8 dakikaya yakın bir süre sahada kalan Navarro'nun ikinci yarıda sorumluluk almasıyla İspanya, 3. periyot sonunda 55-48 üstünlük sağladı.

Savunmada ve hücumda ribaund almakta zorlanan Türkiye karşısında Ibaka ile basketler bulan İspanya Milli Takımı, 33. dakika içinde farkı 13 sayıya (61-48) çıkardı. Yeniden alan savunmasına dönen milliler, Ender ve Cedi Osman'ın basketleriyle 39. dakika içinde, farkı tekrar 1 sayıya (64-63) indirdi. Ancak İspanya, tecrübeli oyuncularıyla Türkiye'ye skorda dengeyi kurma şansı vermedi ve maçı 70-63 kazandı.

Milliler, kupa öncesi yaptığı dördüncü hazırlık maçından da mağlup ayrıldı. Türkiye, diğer hazırlık maçlarına göre daha dirençli bir görüntü ortaya koydu.

Maç sonunda, saha kenarındaki basketbolseverler en büyük ilgiyi Gasol kardeşlere gösterdi. Pau Gasol ve Marc Gasol, seyircilerin yanına giderek fotoğraf çektirdi.

Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman, oynanan dördüncü hazırlık maçında Mehmet Yağmur ve Serhat Çetin'i kadroya almadı.

Milli takım, hazırlık maçları yapmak üzere yarın Sırbistan'a gidecek.

Mücadeleyi 6 bine yakın basketbolsever izlerken, karşılaşma öncesinde dün vefat eden Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba için saygı duruşunda bulunuldu. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Marc Gasol İspanya Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title