Haberler

Başkan Toru, Örnek Projenin İşleyişini Yerinde İnceledi

Güncelleme:

Bu çerçevede berber ve kuaförleri ziyaret eden Başkan Toru, hem çevre, hem ekonomi hem de gelecek için böylesine önemli bir projeye imza atmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Meram Belediyesi tarafından, Meslek Odaklı Kaynağında Ayrıştırma Projeleri 'Kuaförlerde Sıfır Atık' başlığı altında hayata geçirilen proje 'Geri Dönüşüm' alanında büyük ilgi gördü. Her meslek dalının birbirinden farklı özellikteki dönüşümlerini daha en başından ayrıştırmayı hedefleyen proje, Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyor.İlk uygulama da kuaför ve berberlerde başladı. Projenin tanıtımı geçtiğimiz günlerde berber ve kuaförlerin katılımı ile Dutlu Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilmişti. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, tüm Türkiye'de büyük yankı uyandıran Meslek Odaklı Kaynağında Ayrıştırma Projeleri kapsamında hayata geçirilen 'Kuaförlerde Sıfır Atık' projesinin işleyişini yerinde incelemek üzere esnafları ziyaret etti.

İLKLERİN BELEDİYESİ MERAM'DAN YİNE BİR İLK…

Ziyarette, Meram Belediyesi'nin örnek bir projeye daha imza attığını belirten kuaför ve berberler, kendi meslek alanında çöp sayılan ancak çok ciddi ekonomik değeri olan özellikle alüminyum ve plastik mamüllerin ekonomimize yeniden kazandırılmasına katkı sunmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler. Meram Belediyesi'nin bugüne kadar atıkların geri dönüşümle ekonomimize kazandırılması noktasında bir çok başarılı projeye imza attığını kaydeden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da projenin çevre ve ekonomiye sağlayacağı yararlarından söz etti. Belediye olarak birçok çalışmalarındaesnafı ve ekonomiyi ön planda tuttuklarını kaydeden Başkan Toru sözlerini şöyle sürdürdü; "Bu önceliklerimizin yanında doğal güzellikleri, tarihi ve kültürü ile özenilen bir ilçe olan Meram'ı, bu zenginliklere büyük artı değerler katarak geleceğe bırakmak en büyük gayemizdir. İşte bu projede bu düşüncelerimizin yansımalarından biri ve insan, doğa, Meram merkezli hizmet anlayışımızın bir tezahürü oldu. Sadece bunlarla da kalmıyor Meslek Odaklı Atık Toplama ile atıkları en başında ayrıştırıyor ve bu şekilde ekonomimize de büyük katkı sağlıyoruz.Meram'da doğan bu projenin tüm Türkiye'ye örnek olmasını umut ediyoruz"

Başkan Toru, ziyaretlerinde projenin işleyişi ile ilgili olarak esnaflarla istişarelerde bulundu. Projenin her geçen gün gelişeceğini ve yenileneceğini söyleyen Başkan Toru, bu incelemelerinin ardından çevre esnaflarla da bir süre sohbet etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Meram Belediyesi Fatma Toru Türkiye Meram Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title