Haberler

Başkan Toru'nun Girişimleriyle Tantavi Ambarı Şehre Kazandırılıyor

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'nun girişimleriyle 1850'li yıllarda yapılan ve uzun yıllar atıl vaziyette bulunan Tren Garı karşısındaki Tantavi Ambarı'nda geniş çaplı restorasyon çalışması gerçekleştiriliyor.

Tarihi binanın şehrin sanat ve kültür hayatına katkı sağlayacağına işaret eden Başkan Toru, "Sempozyumlar, konferanslar, defileler, müzayedeler ve sergiler gerçekleştirerek binamızda tarihi ve kültürel çalışmalara zemin hazırlamayı düşündük.Yine bina içerisinde ki teras katında kitap kafe oluşturarak halkımızın istifadesine sunacağız" dedi.

Mahmuriye Mahallesi'nde bulunan atıl vaziyetteki Tantavi Ambarı'nda Meram Belediyesi tarafından geniş çaplı restorasyon çalışması gerçekleştirilirken tarihi yapıya yeni bir hüviyet kazandırılıyor. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'nun girişimleriyle ilçeye yeniden kazandırılan Tantavi Ambarı, yapılan restorasyonun ardından halkın istifadesine sunulacak.

TANTAVİ AMBARI'NDA BÜYÜK RESTORASYON

Tarihi binadaki restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Meram bölgesinde ihtiyaç olan planlama, mülkiyet, kentsel dönüşüm, asfalt, altyapı, sosyal tesis, park bahçe ve sportif çalışmaların yanı sıra şehrin tarihi ve kültürel mirasına da sahip çıkmaya devam ettiklerini ifade ederken "Bu kapsamda Mahmuriye Mahallemizde, Tren Garı'nın karşısındaki 1850'li yıllarda inşa edilen ve günümüze kadar atıl bir şekilde duran Tarihi Tantavi Ambarı'nı iki yıl önce belediyemiz adına almıştık. Bu alanla ilgili restorasyon ve restitüsyon çalışmalarını iki ay önce ihale ederek yer teslimini yaptık. Şu anda binamızda kazı ve restorasyon çalışmaları devam ediyor. İnşallah Kasım ayı itibariyle bu binanın tüm işlemlerini tamamlayarak şehrimize kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.

"ŞEHRİN SANAT VE KÜLTÜRÜNE KATKI SAĞLAYACAK"

Başkan Toru, bina çevresinde de düzenleme çalışmalarının olacağına işaret ederken "Sadece bina değil, çevresindeki park, şadırvan, muhtarlık ofisi ve kafeteryanın düzenlenmesi ile ilgili ihaleye çıkıyoruz. Burada tarihi bir mirasımız var, sempozyumlar, konferanslar, defileler, müzayedeler, sergilere zemin hazırlayarak binamızda bu tarihi ve kültürel çalışmalara zemin hazırlamayı düşündük.Yine binamız içerisinde ki teras katında kitap kafe oluşturarak halkımızın istifadesine sunacağız. Burayı şehrimize kazandırarak kültürel hayata katkı sağlamayı amaçlıyoruz." Şeklinde görüş belirtti.

"ÇOK ŞÜKÜR BİZE NASİP OLDU"

Başkan Toru, Tantavi Ambarı gibi tarihi mekanın şehre kazandırılmasının önemli olduğuna dikkat çekerken şunları söyledi; "Rabbime şükrediyorum ki daha önce bu binayı şehrimize kazandırmak için belediye başkanlarımız girişimde bulunmuşlardı ve çok şükür bize nasip oldu. Tantavi Ambarı gibi diğer bölgelerimizde de tarihi mirasımızın gün yüzüne çıkarılması için ekibimizle birlikte çalışmalarımız son sürat devam edecek"

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fatma Toru Meram Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title