Haberler

Başkan Tanış: "Verilen Sözler Tek Tek Yerine Getiriliyor"

Van'ın Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, teşekkür ziyaretleri kapsamında vatandaşlarla bir araya gelerek talep ve önerilerini dinliyor.

31 Mart seçimleri sonrası ziyaretleri gerçekleştiren Başkan Tanış, bu kapsamda Tutmaç, Alnıak, Yedi Salkım, Koçgüden ve Molla Hüseyin mahallerinde vatandaşlarla bir araya gelerek talep ve önerilerini dinledi.

Güzelsu (Hoşap) Mahallesi'nde yaşayan ve evi yıkıldığı için konteynerde yaşamını sürdüren Mustafa Caneyaz'ı da ziyaret eden Başkan Tanış, belediyenin bu tür mağduriyetler karşısında her zaman vatandaşın yanında olduğunu kaydetti.

Daha sonra Güzelsu Mahallesi'nde vatandaşlarla iftar sofrasında buluşan Başkan Tanış, buradan mahalle kahvesine geçerek Güzelsu'da yapılacak proje ve çalışmalar hakkında vatandaşlarla sohbet etti.

Burada konuşan Başkan Tanış, destek ve duaları için tüm Gürpınar halkına teşekkür ettiğini kaydetti. Hoşap'ın daha güzel bir görünüme kavuşması için çalışmalara başladıklarını kaydeden Başkan Tanış, "Seçimden önce verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Bunları 5 yıl içerisinde tamamlamaya çalışacağız. Bu süreç içerisinde ilçemizi ve Hoşap'ımızı elbirliğiyle daha güzel bir yer haline getirmek için çalışacağız. Projeler için gerekli fizibilite çalışmalarına başladık. Bu kapsamda özellikle gençlerin istediği kablosuz internet (Wİ-Fİ) hizmetinin çalışmalarına başladık ve kısa süre içerisinde hayata geçireceğiz. Gürpınar ilçe merkezi ve Hoşap Mahallemiz, kablosuz internet paylaşımı ile gençlerimiz artık bedava internet erişimine kavuşacak. Verdiğimiz sözleri tek tek yerine getireceğiz" dedi.

Özellikle Güzelsu'nun tarihi anlamda çok özel bir yere sahip olduğunu kaydeden Başkan Tanış, şu ifadelere yer verdi:

"Hoşap Kalesi gibi bir tarihi güzelliği içerisinde barındıran Güzelsu Mahallemiz, tarihi İpekyolu geçiş güzergahında bulunuyor. Bu yüzden de buranın canlandırılmasını, turizme kazandırılmasını istiyoruz. Geçen hafta İl Kültür ve Turizm Müdürümüzle bazı incelemeler gerçekleştirdik. Arkadaşlarıma bir an önce gerekli çalışmaların yapılması hususunda görüştük. Güzelsu çarşı içi dükkanların Selçuklu ve Osmanlı mimarisine uygun şekilde tekrar inşa edilmesi, kalenin etrafında çevre düzenlemesi yapılarak oranın güzel bir bahçe ve park olması için çalışmalarımızı başlattık."

Kalenin çevresinin 1. derece sit alanı olduğunu belirten Başkan Tanış, "Güzelsu çarşı içi yenilememizi yaparken tarihi yapıya ve etrafındaki kültürel mirasa zarar vermeden gerçekleştireceğiz. Ayrıca yerleşim alanı için de gereken çalışmaları yapacağız. Yerleşim alanı için imar müdürlüğü ekipleriyle görüştüm. Önümüzdeki haftalarda ekiplerimiz gelecekler ve sizlerle buluşarak yer tespiti yapacaklar. Talepler doğrultusunda çalışmalara başlayacağız" ifadelerini kullandı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gürpınar Güzelsu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title