Haberler

Başkan Polat, "Meydan İftarları Paylaşma ve Kardeşliktir"

Ramazan Ayının iklimi ve ruhuna uygun iftar programları düzenleyen Yeşilyurt Belediyesinin Topsöğüt Mahallesindeki Açık Hava Meydan İftarı, yoğun ilgi gördü.

Ramazan Ayının iklimi ve ruhuna uygun iftar programları düzenleyen Yeşilyurt Belediyesinin Topsöğüt Mahallesindeki Açık Hava Meydan İftarı, yoğun ilgi gördü.

Gündüzbey Mahallesinde başlattığı Meydan İftarlarını sırasıyla Gedik Mahallesi, Yeşilyurt Merkez Mahallesi, Özalper Rabia Parkı, Yavuz Selim Mahallesi ve Yeşiltepe Mahallesinde kurup binlerce vatandaşı aynı sofrada buluşturan Yeşilyurt Belediyesi'nin Topsöğüt Mahallesindeki Meydan İftarına yoğun ilgi gösterildi.

Topsöğüt İlkokulu bahçesindeki düzenlenen etkinliğe katılan mahalle sakinleri aynı sofrada iftar yaparak güzel bir hafta sonu geçirdiler.

Bütün meydan iftarlarından olduğu gibi Topsöğüt'teki etkinliğe katılarak vatandaşlarla birlikte iftar yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'a mahalle sakinleri büyük ilgi gösterdi. Masaları tek tek dolaşarak herkesle selamlaşan Başkan Polat, vatandaşlarla sohbet etti.

Topsöğüt Karşıyaka Cami İmamı Bilal Paşahan tarafından okunan Kuran-ı Kerimin ardından bir konuşma yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Polat, konuşmasına kardeşlik, dayanışma ve paylaşma adına düzenlenen iftar programına katılım gösteren Topsöğüt halkına teşekkür ederek başladı.

Meydan İftarlarının amacının mahalle sakinleriyle birlikte olmak, paylaşma ve dayanışmayı sağlamak olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Polat, "Her yönüyle farklı ve müstesna olan Ramazan ayının güzelliklerinden herkesin istifade etmesi lazım. Özellikle çocuklarımıza bu ayın güzelliklerini ve anlayışını en iyi şekilde öğretmemiz gerekiyor. Komşularımızla aramızda kırgınlık ve dargınlık varsa bunların giderilmesi, yardıma ihtiyacı olan komşu ve akrabamız varsa onlara yardım elini uzatmamız gerekmektedir" dedi.

Yeşilyurt Belediyesi olarak ta üzerlerine düşen sorumluluk gereği Ramazan ayında vatandaşların huzurlu ve güvenli ortamlarda iftar yapmalarını sağlamaya çalıştıklarını vurgulayan Başkan Polat, "Bizim en büyük mutluluğumuz meydan iftarlarında vatandaşlarımızla birlikte iftar yapmaktır. Kardeşlik ve paylaşma anlayışı etrafında düzenlediğimiz iftarlarımızda bir ve beraber oluyoruz. Yeni Devlet Hastanesi önünde hizmetlerine devam eden İftar çadırımızda hasta yakınları, ihtiyaç sahibi veya o anda oruç açmaya gelen yüzlerce vatandaşımız aynı anda ekmeğini aşını paylaşarak bu ayın manevi yapısına uygun bir şekilde iftarın güzelliklerinden istifade ediyorlar. Meydan iftarlarımızda ise aynı mahallede yaşayan vatandaşlarımız aynı sofrada bir araya gelerek, paylaşarak, kardeşçe iftar yapıyorlar. Topsöğüt Mahallesinde dayanışma ve paylaşma kültürüne sahip çıkarak, iftar davetimize yoğun bir katılım gösterdi. Davetimize icabet eden tüm vatandaşlarımıza içten teşekkür ediyorum" dedi.

Topsöğüt Cami İmamı Erkan Dönmez tarafından okunan yemek duasından sonra mahalle sakinleri hep birlikte iftar yaptılar. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uğur Polat Gündüzbey Yeşilyurt Topsöğüt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title