Haberler

Başkan Özgüven, Kitap Okuma Yarışmasında Dereceye Girenleri Ödüllendirdi

Konya'nın Ereğli ilçesinde düzenlenen 'Ereğli 1. Kitap Fuarı'nda düzenlenen kitap okuma yarışmasında dereceye giden öğrenciler ödüllendirildi.

Ereğli 1. Kitap Fuarı kapsamında 13 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenen Kitap Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven'den aldı. Dereceye giren öğrencilere bisiklet, laptop ve tablet hediye edildi. 450 öğrencinin müracaat edip 265 öğrencinin katıldığı yarışmayı 1. olarak tamamlayan Dumlupınar Ortaokulu 6. Sınıf Öğrencisi Betül Koçak'a laptop, 2. olan TED Koleji 6. Sınıf öğrencisi Bengisu Karakoyun'a bisiklet ve 3. Olan Dumlupınar Ortaokulu 6. Sınıf Öğrencisi Elif Yıldırım'a ise tablet hediye edildi.

Kitap okumanın önemine değinen Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, "İnsanlar, hiçbir bilgiye sahip olmadan doğar. Yaşamı boyunca birçok bilgi öğrenir, öğrendikleriyle başarıya uzanır. Başarının sırrı ve öğrenmenin yolu da okumaktan geçer. Okulda olduğu kadar hayatta da başarının en önde gelen şartlarından biri yine okumaktır. Yüzyılların deneme ve araştırma ürünlerinden yararlanmak, uygar ve kültürlü bir insan olmak için çok okumalıyız. Okul kitaplarıyla yetinmemeliyiz. İşte bu yüzden geleceğimizin yapı taşları olan çocuklarımızı kitap okumaya teşvik etmeliyiz. Çünkü cehalet bir toplumun başına gelebilecek en büyük hastalıktır. Cahil toplum yok olmaya yahut da sömürülmeye mahkumdur. Bu kapsamda önce ilçemizde bir ilk olan Kitap Fuarı düzenleyerek hemşehrilerimizi 100 bin kitapla buluşturduk. 20 yazarla konferans ve söyleşi gerçekleştirdik. Düzenlemiş olduğumuz kitap fuarı çerçevesinde yavrularımızı ve gençlerimizi okumaya teşvik amaçlı yarışma düzenledik. Bu gün de yarışmada başarılı olan çocuklarımıza hediyelerini takdim ettik. Allah çocuklarımızın başarılarını daim, yollarını açık eylesin" dedi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Özkan Dumlupınar Ereğli Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title