Haberler

Başkan Kalkan: "Proje okullarında görevlendirilmeyen idarecilere başka kurumlarda idareci olma...

Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan ; "Mahkeme kararları göz önüne alınarak yönetici görevlendirme yönetmeliğinde gereken düzenlemeler yapılmalıdır" dedi.

2019 yılı atama döneminde proje okullarında görev yapmakta iken 4 yıllık görev süresi dolan idarecilere proje okulu olmayan diğer okulları tercih etme hakkı tanınmamıştı. Proje okullarında da görev süreleri uzatılmayan okul müdürü idarecilik haklarını kaybetmiş ve öğretmen olarak farklı okullara atanmıştı. Konuyla ilgili Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan şu açıklamaları yaptı; "2019 yılı idareci görevlendirme sürecinde proje okullarında görevli iken 4 yıllık görev süresi dolan idarecilere tercih hakkı verilmesi gerektiğini belirtmiştik. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı bu talebimize olumlu cevap vermedi. Proje okulunda idareci olarak görev yapan ve 4 yıllık görev süresi dolan bir üyemiz normal inhada tercih hakkı verilmediği için tercih yapamadı. Bakanlık tarafından tekrar proje okulunda görevlendirilmediği için idarecilik hakkını kaybetti ve öğretmen olarak resen başka bir kurumda görevlendirildi. Halbuki proje okulu görevlendirmeleri diğer kurum idarecilerinin görevlendirilmesinden önce yapılmalı, proje okullarında görevlendirilmeyen idarecilere başka kurumlarda idareci olma hakkı tanınmalı, mağduriyetler yaşanmamalı diye düşünmekteyiz. Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube olarak Kayseri 2. İdare Mahkemesinde üyemizin mağduriyetinin giderilmesi için sendikamız tarafından açılan davada, Kayseri 2. İdare Mahkemesi, üyemizin hak kaybına uğradığı işlemi aşağıdaki gerekçelerle iptal etti. Kayseri 2. İdare Mahkemesi, 'davacının görevlendirildiği tarihte okulunun özel proje okulu olmadığı, görevlendirilmesinin diğer eğitim kurumu yöneticiliklerinde olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği hükümleri uyarınca valilik oluru ile gerçekleştirildiği, söz konusu okulun daha sonra proje okulu olarak belirlendiği, proje okullarının tabi olduğu Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nde davacının durumunda olan kişilerin görev sürelerinin bitimi halinde nasıl bir atama ve görevlendirme rejimine tabi tutulacağı hususunda geçiş düzenlemesi içeren geçici 1. maddesinin de yürürlükten kalkmış bulunduğu dikkate alındığında, davacının aynı okulda görev süresinin bitiminin ardından yeniden görevlendirilme hükümleri açısından bulunduğu okula görevlendirilmesinin dayanağı olan genel yönetmelik hükümlerinin geçerli olduğunun kabulünün gerektiğine, aksi durumun davacının anılan okulda görevlendirildiği tarihte sonradan proje okulu kapsamına alınmamış bulunan başkaca eğitim kurumlarında görevlendirilmiş bulunan ve görev sürelerini tamamlayan yöneticilerle yöneticiliğe yeniden görevlendirilme hükümleri açısından farklı uygulamaya tabi tutulması sonucunu doğuracağı, bu durumun ise eşitlik ve adalet ilkesiyle bağdaşmayacağı' gerekçesiyle dava konusu işlemin iptaline karar verdi. Bu mahkeme kararları göz önüne alınarak yönetici görevlendirme yönetmeliğinde gereken düzenlemeler yapılmalıdır" ifadelerine yer verdi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eğitim Bir Sen Aydın Kalkan Kayseri Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title