Haberler

Başkan'dan Seferihisar'a 3 Büyük Müjde

Seferihisar Belediyesi'nde Belediye Başkanı Tunç Soyer ve meclis üyeleri ile bir araya gelen Başkan Aziz Kocaoğlu, ilçeye yeni projelerin müjdesini verdi.

İlçe turlarını Seferihisar'la sürdüren Başkan Aziz Kocaoğlu, Sığacık Kalesi'ndeki 284 yapının cephe düzenlemesi, sur duvarlarının restorasyonu ve Seferihisar-Sığacık arasına bisiklet ve yaya yolu yapılması konularında destek vereceklerini açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi'ndeki yeni yapılanmanın ardından ilçelerdeki yatırım, proje ve ihtiyaçlara ilişkin bilgi alışverişi yapmak üzere ziyaretler gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu; Foça, Aliağa, Urla, Balçova, Narlıdere ve Güzelbahçe'nin ardından Seferihisar'ı ziyaret etti.

Başkan Kocaoğlu, eski belediye binasının yerine bir park, otopark ve sosyal-kültürel tesis yapılmasının planlandığını belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Daha önce Seferihisar Belediye Başkanımızın projesini yaptığı Sığacık Kalesi içindeki 284 yapının cephe düzenlemesini yapacağız. Sur duvarlarının restorasyonu projesi bitip kuruldan geçtikten sonra onu da gerçekleştireceğiz. Bu iki projenin Seferihisar'ın gelişmesine, turizmden pay alması ve Seferihisar'da yaşayan hemşehrilerimizin yaşam standardının, konforunun artması için önemli olduğunu düşünüyorum. Zaten arıtmaları ve kanalizasyonları yapıyoruz. Otobüs seferlerini de eksik olan yerlerde Eylül ayından itibaren tamamlayacağız. Dört yoldan Sığacık'a kadar bir bisiklet ve yaya yolu düşünüyoruz. Onun da görüşmesi ve planlaması yapılacak. Bu da Seferihisar için çok önemli bir proje. Gerçekten o yolla beraber sur duvarlarının restorasyonu, cephe düzenlenmesi, sosyal-kültürel tesis ve otopark ile meydan düzenlemesi, Seferihisar'ın bambaşka bir hale getirecek. İlçe çok daha güzel olacak. Ayrıca Doğanbey arıtmamızın inşaatı devam ediyor . Bu arıtmanın derin deşarjı projesini yaptık, şimdi ihaleye çıkıyoruz. Sayın Başkan ve Meclis üyelerimizle bütün bunları konuştuk, gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki günlerde bunların temellinin atıldığını göreceksiniz. Ayrıca Seferihisar Garajı yeri hazırlanıyor. İmar değişikliği yapılacak. Garajı da oradan taşıyoruz" dedi.

Tartışmalar İzmir modeli ile sona erecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bağlı ilçe belediyeleri arasındaki görev dağılımını içeren kapsamlı bir yönerge için çalışma yapacaklarını da anlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, bu konuda da şunları söyledi:

"Bu konuda köklü çözüm arıyoruz. 5216 sayılı 5393 sayılı yasalardaki müphem konuları, görev bölümünü bütün belediye başkanı arkadaşlarımızla, akademisyenlerle, hukukçularla, konunun uzmanları ile masaya yatırıp Eylül ayı meclisine kadar hazırlamayı hedefliyoruz. Bize bağlı 21 belediye başkanımız ile mutabık kalarak ve onların imzası ile getireceğimiz bir yönergeyi meclisten geçireceğiz. O meclisten geçirdiğimiz yönerge, hepimizin yol haritasını belirleyecek. Sanıyorum Türkiye'de ilçe belediyeleri ile büyükşehir belediyeleri arasındaki yetki ve sorumluluk konusundaki sorunlara yeni bir İzmir yaklaşımı getirecek ve hepimiz bu konuda netleşeceğiz ve hafifleyeceğiz."

Gazetecilerin meclis grubu toplantısından basına yansıyan haberlerle ilgili sorusunu ise Başkan Kocaoğlu şöyle cevapladı:

"Grup toplantıları, aile içersinde yapılan toplantılardır. Burada konuşulan sorunlar, konular aile içersinde kalmak zorundadır. Burada konuşulan konuların basına iletilmesi ya da basında tartışılmasının hiçbir anlamı yoktur. Adaylık konusundaki kararımı seçime 6 ay kala açıklayacağım. Biliyorsunuz daha öncede öyle yaptım."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title