Haberler

Başkan Aziz Kocaoğlu'ndan Expo Değerlendirmesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 19 Haziran Salı Günü Paris'te Yapılan Expo Sunumuyla İlgili Değerlerdirmelerde Bulunarak, "İzmir'in Kazanma Şansı Daha Büyük" Dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 19 Haziran Salı günü Paris'te yapılan EXPO sunumuyla ilgili değerlerdirmelerde bulunarak, "İzmir'in kazanma şansı daha büyük" dedi.

Son sunumun, geçtiğimiz yıl Aralık ayında gerçekleştirilen sunumdan daha iyi olduğunun altını çizen Başkan Kocaoğlu, şöyle devam etti: "Milano ile kıyaslandığında, daha önceki sunumu epey ilerletmiştik. Yeterliliği konusunda çeşitli görüşler var; bunlar sübjektif değerlendirmeler. Hiçbirimiz bu konunun uzmanı değiliz. Bu konuyu uzmanlar daha çok inceleyecektir. Ama herkesin bir kanaati var, o da mükemmel olabilir, daha iyi olabilir" şeklinde"

Kasım 2007'de yapılacak sunum için bugünden çalışmalara başlanacağını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, her iki sunumdan da hem profesyonellerin hem de kendilerinin dersler çıkardığını belirterek, "Kasım ayındaki sunum çok daha başarılı olacaktır. Salı günkü intiba, EXPO yarışında Milano ile eşit şartlarda yürüyoruz. Çeşitli nedenlerden dolayı İzmir'in kazanma şansı daha büyük; bunu başından beri söylüyorum. Ama sunum anlamında Milano ile atbaşı gidiyoruz. Bu yarışta varız. BİE Genel Sekreterliği, Başkanlığı ve delegeleri bunu kabul ediyorlard" diye konuştu.

Başkan Kocaoğlu, Örenli işadamı Hüseyin Basut'un trafik kazasında hayatını kaybeden eşi Durdane Basut adına yaptırdığı sağlık ocağı açılışına katıldı. Vali Yardımcısı Alper Aydın, Kemalpaşa Kaymakamı Niyazi Ergut, İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Özkan, Ören Belediye Başkanı Ali Oğuz'un da hazır bulunduğu törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 3 yıllık başkanlık görevi sürecinde yaptığı çalışmaları anlattı. Üç yılda, 1.3 milyar YTL tutarında işin ihalesini gerçekleştirip projelerin uygulanacağı yerlerin teslimini yaptıklarını söyleyen Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"5 yıl içinde kente, İzmir'in Büyükşehir olduğu günden bugüne kadar yapılan yatırımları arttırarak sürdürüyoruz. 9 ilçe yerine, 57 ilçe ve beldedeki sorunları çözüyoruz. Beraber kol kola girip kentin sorunlarını aşyarak yolumuza devam ediyoruz. İZSU, itfaiye, otobüs gibi belediyelerin devrinden kaynaklanan sıkıntıları çözüyoruz. Çalışıp, üretip sizlere layık olmaya çalışıyoruz"

Göreve geldiğinden bugüne kadar 550 milyon YTL borç ödediklerini söyleyen Kocaoğlyu, "Proje yapacak, yatırım yapacak gücümüz var. Büşükşehir Belediyesi, tarihinde ilk kez vadesi geçmiş '0' borcu olan belediye durumuna geldi. Kredibilitemiz arttı. Yatırımlarımız sürüyor. Eski 9 metropol ilçede ne varsa, yeni bağlanan ilçe ve beldelerde de aynı şeyler olacak. 2008'in ikinci yarısından itibaren, Alsancak'ta, Karşıyaka'da, merkezde ne varsa Kemalpaşa, Ören'de ve diğerlerinde de o olacak"

(YK)

21.06.2007 16:29 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title