Haberler

Başkan Aras Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van Şubesi Başkanı Abdullah Aras, Van’ın ekonomisine en büyük darbeyi vuran faktörlerden birinin bankalar olduğunu söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van Şubesi Başkanı Abdullah Aras, Van'ın ekonomisine en büyük darbeyi vuran faktörlerden birinin bankalar olduğunu söyledi.

MÜSİAD Van Şube Başkanı Aras ve yönetimi, kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bir lokantada düzenlenen programda konuşan MÜSİAD Van Şube Başkanı Abdullah Aras, kentin sorunlarına değindi. Van'ın ekonomisinin çok düzgün gitmediğini ifade eden Aras, "Bunun nedenleri; 2011 yılında meydana gelen deprem, güven ve huzur ortamının istenilen düzeyde olmamasının yanında ciddi anlamda göç verip göç aldık. Çok vasıfsız, niteliksiz, ekonomi koşulları zayıf olan göç aldık. Bununla birlikte sermayesi, kendisine güveni olan, temsiliyet gücü olan, nitelikli ve vasıflı bir göçü de dışarıya verdik. İki taraftan da biz zarar gördük. Yine sınır ili olmamıza rağmen maalesef bu sınır kapılarımızdan istifade edemedik. Bunun yanında işsizlik ve düşük seviyedeki eğitimimiz de ekonomimizi olumsuz etkiledi. Çünkü eğitimli olan toplumların refah düzeyi yüksek olur" dedi.

Van'ın ekonomisine darbe vuran, gelişmemesini etkileyen en büyük faktörlerden birinin de bölgede faaliyet gösteren bankalar olduğunu vurgulayan Aras, "Bankalar adete mal terörüdür. İlimizi cazibe merkezi konumundan çıkartıp, gayri menkullerimizi itibarsızlaştırılıp, esnaflarımızı bankalar önünde itibarsızlaştıran bir bankacılık anlayışı bu bölgede hakimdir" ifadelerini kullandı.

Van'ın turizm açısından da hak ettiği değeri bulmadığını dile getiren Aras, bir milyon 100 bin nüfuslu kentte bir yerel televizyonun olmamasının da ayrıca üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. İş-Kur'un Van'a yapılan en büyük hakaretlerden bir tanesi olduğuna değinen Aras, "Benim halkım gidip siyasilerin kapısı önünde saatlerce bekleyip, 'Acaba alınacak mı? Alınmayacak mı? Referansı kimdir?' Bu yanlıştır. Hepimiz kardeşiz. Hepimiz bu memlekette yaşamak zorundayız. Ben kardeşimi, yeğenimi alayım; seninkini ötekileştireyim. Böyle bir şey olmaz" şeklinde konuştu.

Konuşmalarında Van'a ikinci bir tekstil kentin yapılması için yetkililere talepte de bulunan Aras, "Van illaki sanayi bölgesi olacak diye bir kaide yok. Van tekstil kenti olsun. Biz İran üzerinden birçok ülkeye bu ürünlerimizi rahatlıkla satabiliriz" dedi.

Programa, MÜSİAD Van Şubesinin kurucularından Abdulahat Arvas, MÜSİAD eski Başkanı Kerem Baynal, üyeler ve basın mensupları katıldı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Aras Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title