Haberler

Başkan Aksoy, Abdurman Yerlikaya Kız İmam Hatip Lisesinde İncelemelerde Bulundu

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, yeni açılacak olan Abdurrahman Yerlikaya Kız İmam Hatip Lisesi’nde incelemelerde bulunarak yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin yeni yapılan İmam Hatip Liselerini tercih etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, yeni açılacak olan Abdurrahman Yerlikaya Kız İmam Hatip Lisesi'nde incelemelerde bulunarak yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin yeni yapılan İmam Hatip Liselerini tercih etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Hayırsever Abdurrahman Yerlikaya tarafından bağışlanan Abdurrahman Yerlikaya Kız İmam Hatip Lisesi'nde son aşamalara gelinmesi nedeniyle Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy beraberinde İlçe Müftüsü Hasan Güneş, Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bilicioğlu ile birlikte lisede incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında gazetecilere açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy lisenin Safranbolu'ya hayırlı olmasını dileyerek, "Bugün Türkiye İmam Hatip Platformu Safranbolu temsilcisi olarak karşınızdayız. İmam Hatiplerin sayısını ve kalitesini arttırmak için buradayız. Yeni dönemde açılacak olan Abdurrahman Yerlikaya Kız İmam Hatip Lisemizin tercihlerini cuma günü başlıyor. Adeta özel lise statüsünde olan bu okulumuzu tercih etmelerini istiyoruz. Hem fani hem ahiret dünyasına katkı sağlayacaktır. Gençlerimizin tercihlerinde yer vermelerini ve burayı görmeden tercih yapmamalarını istiyoruz. Abdurrahman Yerlikaya İmam Hatip Ortaokulu ve önümüzdeki zamanlarda da hafızlık eğitimi de olacak. Okulumuz yatılı olup kız çocuklarımıza eğitim verilecek. Liseye ve ortaokulunda başlayacak kız çocuklarımızın burayı tercih etmelerini istiyoruz. Belediyemizin ulaşım seferleri var. Özel okul statüsünde her şeyi tamamlanan okulumuza çocuklarımızı bekliyoruz" dedi.

Ayrıca İmam Hatip Lisesini tercih eden öğrencilerin puanlarına göre burs desteğinin de olacağı konusunda açıklamalarda yapan Başkan Aksoy, "460 ve üzerinde puan alan çocuklarımıza burs imkanı verilecektir. Onu da ayrıca belirtmek isterim. Okulumuz hem yatılı hem gündüzlü eğitim verecek. Akşamında evine gitmek isteyenlere de servis imkanı olacaktır. Belediyemiz olarak bu okulumuza desteğimiz devam edecek" diye konuştu.

Hayırsever Abdurrahman Yerlikaya ise, 11 yıldır kar amacı gütmeden öğrencilere hizmet verdikleri binayı İmam Hatip Lisesi olarak hibe ettiğini ve ayrıca içerisinde yapılan tadilatın hepsini kendisinin karşıladığını söyledi. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necdet Aksoy Hasan Güneş Safranbolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title