Haberler

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Bosna-Hersek'te

"Ne kadar ecdat yadigarı eserimiz varsa, bunların tamir, bakım ve restorasyonunu kısa süre içerisinde yapıp hayata daha güçlü devam etmelerini sağlamalıyız" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bosna-Hersek'teki Osmanlı eserlerini korumanın çok önemli olduğunu belirterek,

"Ne kadar ecdat yadigarı eserimiz varsa, bunların tamir, bakım ve restorasyonunu kısa süre içerisinde yapıp hayata daha güçlü devam etmelerini sağlamalıyız" dedi.

Bozdağ, Srebrenitsa soykırımının 17. yıl dönümünü anma törenlerine katıldıktan sonra Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) yenilenen Saraybosna ofisini ziyaret etti.

TİKA Saraybosna Koordinatörü Zülküf Oruç'tan çalışmaları hakkında bilgi alan Bozdağ, burada yaptığı açıklamada, TİKA'nın güzel çalışmalar yaptığını ve bu çalışmaların çoğalacağını umut ettiğini söyledi.

Bosna-Hersek'teki Osmanlı zamanından kalan eserleri koruma ve kollamanın çok önemli olduğunu vurgulayan Bozdağ, "Bu, hem bölge insanına, hem de tarihimiz açısından Türkiye'ye bir hizmet. Bizim ne kadar ecdat yadigarı eserimiz varsa, bunları kısa süre içerisinde tamir, bakım, restorasyon, ne gerekiyorsa yapıp hayata daha güçlü devam etmelerini sağlamalıyız. Şu anda iyi gidiyoruz" diye konuştu.

-"Yapılacakların listesini çıkarın, kaynak buluruz"-

TİKA tarafından sadece Bosna-Hersek'te değil, tüm Balkanlar'da önemli faaliyetler yürütüldüğünü belirten Bozdağ, Balkanlar'da çok yoğun bir çalışma yürütüldüğünü, fakat bu sürecin hızlanması gerektiğini söyledi.

TİKA'nın yaptığı projeler için her türlü desteği vereceklerini kaydeden Bozdağ, "Yapılacakların listesini çıkarın, irtibatları güçlendirerek hepsini yapacak yer ve kaynak buluruz" dedi.

Ziyarette, Bozdağ ve beraberindeki heyete, TİKA tarafından Bosna-Hersek'te yürütülen arıcılık projesi kapsamında üretilen baldan ikram edildi. Heyet üyelerine, Srebrenitsa soykırımının sembolu olan "Srebrenitsa çiçeğini" de takdim edildi.

Bozdağ'ın ziyaretine, TİKA Genel Başkanı Serdar Çam, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız ile milletvekilleri de katıldı.

Muhabir: Meral Bolata

Yayıncı: Serkan Fidan - SARAYBOSNA

Kaynak: AA / Güncel

Bekir Bozdağ Zülküf Oruç Srebrenitsa Saraybosna Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title