Haberler

Başbakan Telefonla Aradı

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan, Afganistan'daki helikopter kazasında şehit olan askerlerin ailelerini arayarak başsağlığı diledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan'daki helikopter kazasında şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının ailelerini arayarak başsağlığı diledi.

Almanya seyahatini iptal eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Keçiören Subayevleri'ndeki konutundan şehit ailelerini aradı.

Başbakanlık Basın Müşavirliği'nden alınan bilgiye göre Başbakan Erdoğan, Binbaşı Serkan Doğan, Binbaşı Mithat Çolak, Binbaşı Şükrü Bağdatlı, Binbaşı İsmail Cem Yakınlar, Yüzbaşı Adil Erdoğan, Yüzbaşı İlker Aydın, Üsteğmen Murat Yıldız, Üsteğmen Tahsin Barutçu, Üsteğmen Okan Melikoğlu, Başçavuş Salih Helvacı, Kıdemli Üstçavuş Mehmet Akbaş ve Uzman Çavuş Önay Vurucu'nun ailelerini arayarak başsağlığı dileklerini iletti.

TÜRK YILDIZI PİLOTUNUN EŞİNİ DE ARADI

Erdoğan ayrıca eğitim uçuşu sırasında düşen uçakta şehit olan ve önceki gün toprağa verilen Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın Türk Yıldızları Akrobasi Timi'nda görevli pilot yüzbaşı Ümit Özer'in eşi Setenay Özer'i de arayarak başsağlığı diledi.

ÖNCEKİ GÜN DE GENELKURMAY'A TAZİYE İLETMİŞTİ

Erdoğan, Afganistan'da düşen helikopterde 12 Türk askerinin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e de taziye mesajı gönderdi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesinde de yayınlanan mesaj şöyle:

"NATO'nun Afganistan'da faaliyet gösteren Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) bünyesinde Türkiye'nin komuta ettiği Kabil Bölge Komutanlığı emrinde görev yapan bir helikopterin düşmesi sonucunda 12 askerimizin şehit olduğunu derin bir teessürle öğrenmiş bulunuyorum.

Ülkelerinden binlerce kilometre uzakta, Afganistan'ın istikrarı, Afgan kardeşlerinin barış ve huzuru için görev yaptıkları sırada şehit olan bu aziz askerlerimiz, kadirşinas milletimiz tarafından daima hürmetle ve minnetle anılacaklardır.

Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet; kederli ailelerine, milletimize ve de sizin şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarına sabır ve başsağlığı diliyorum"

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Adil Erdoğan Afganistan Tsk Güncel Haberler

title