Haberler

"Başbakan'ın Kızına 25 Bin Avro Maaş"

Güncelleme:

İtalya'nın La Repubblica Gazetesi'nde yer alan Sümeyye Erdoğan haberine AK Parti'den sert cevap geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya'nın La Repubblica Gazetesi'nde yer alan "AK Parti Genel Başkan Danışmanı Sümeyye Erdoğan'ın ayda 25 bin Avro maaş aldığı" yönündeki iddianın asılsız olduğunu belirterek, Sümeyye Erdoğan'ın danışmanlık hizmeti karşılığında hiçbir ücret almadığını bildirdi.

Çavuşoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, dün İtalya'nın La Repubblica gazetesinde, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile kızı ve danışmanı Sümeyye Erdoğan hakkında iftira niteliğinde habere yer verildiğini belirtti.

"Genç Türklerin düşmanı Erdoğan-Erdogan il nemico dei giovani turchi" başlıklı haberde Türkiye halkı ve aydınlarının, genellemeye tabi tutularak Hükümet karşıtı gösterildiğini ifade eden Çavuşoğlu, haberin gerçekleri yansıtmadığını, tek yanlı ve önyargılı bakış açısıyla verildiğini vurguladı.

Çavuşoğlu haberde, vandallığı aşikar olan, şiddet ve nefret söylemini yaygınlaştıran Gezi Parkı eylemlerinden rahatsızlık duyan ve meydanlarda toplanarak "biz buradayız" diyen halkın çoğunluğunun görmezden gelindiğini kaydetti.

Mevlüt Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Taksim yayalaştırma projesinin başından beri, ısrarla yetkililerce vurgulanan 'alışveriş merkezi inşasının söz konusu olmadığı' gerçeğine rağmen Başbakan'ın parkta 'Doha ya da Dubai stili bir alışveriş merkezi' yapmak istediğini yazabilmek ne gazetecilik mesleği ilkeleriyle ne de evrensel ahlak ilkeleriyle uyuşmaktadır.

Başbakan Erdoğan'ı 'sultanmış gibi davranmakla' suçlayan ve her geçen gün kendisine yönelik eleştirilerin arttığından dem vuran gazete, kurulduğu günden beri tüm seçimlerde aldığı oy oranını artıran, seçmenin yüzde 50'sinin oyunu ve beğenisini kazanan AK Parti'nin nasıl tek başına iktidar olduğuna elbette değinmiyor. Son bir haftada Ankara ve İstanbul'da gerçekleşen Milli İrade mitinglerine gösterilen yoğun katılım, halkın AK Parti iktidarına teveccühünün en büyük ispatıdır."

-"Sümeyye Erdoğan, danışmanlık karşılığında ücret almıyor"

Gazetenin haberindeki "AK Parti Genel Başkan Danışmanı Sümeyye Erdoğan'ın ayda 25 bin avro maaş aldığı" iddiasının yalan olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, gazeteyi, ellerinde bu haberi doğrulayacak belge varsa iddialarını ispatlamaya, aksi takdirde yalan haberlerini tekzip etmeye davet etti.

Çavuşoğlu, "Haberi yayınlarken sorma gereği duymadılar ama AK Parti Genel Merkezi olarak Sümeyye Erdoğan'ın danışmanlık hizmeti karşılığında hiçbir ücret almadığını belirtiriz" ifadelerini kullandı.

Gezi Parkı protestolarının gazetenin iddia ettiği gibi "tavan yapmış" durumda olmadığını, aksine yatıştığını ve sokakların normale döndüğünü belirten Çavuşoğlu, yaşanan bu gerilime, uluslarararası medyanın yalan ve tarafgir haberlerinin katkısının tüm halk tarafından bilindiğine dikkati çekti.

Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Sosyal medya üzerinden yayılan doğrulanmamış bilgiler, uluslararası saygın basın kuruluşlarının bu fotoğrafları doğrulamadan paylaşarak kendilerini gülünç hale getirmesi göstermektedir ki güçlü Türkiye üzerinde Gezi Parkı araçsallaştırılarak küresel oyun oynanmak istenmiştir. Ne halkımız ne de Hükümetimiz bu çirkin oyuna gelmeyecek, demokratik, insan hak ve hürriyetleri çerçevesindeki gösteri ve ifade özgürlüğü, halkın karar alma mekanizmalarına tam katılımı, en etkili şekilde gözetilmeye devam edilecektir."

Kaynak: AA / Güncel

La Repubblica Ak Parti İtalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title