Haberler

Başbakan Erdoğan: Talihsiz Ve Üzüntü Veren Bir Netice

Güncelleme:

"daha önce gerek Gediktepe gerekse Hantepe'deki alınan talihsiz neticelerde de silahlar hayvanlarla taşınmıştı.'Niçin bunlara müdahale edilmedi ? ' diye yazılı ve görsel medya tarafından eleştiriler yapılmıştı.

"daha önce gerek Gediktepe gerekse Hantepe'deki alınan talihsiz neticelerde de silahlar hayvanlarla taşınmıştı. 'Niçin bunlara müdahale edilmedi ? ' diye yazılı ve görsel medya tarafından eleştiriler yapılmıştı. Tabii eleştiriler ibretti birer tedbirdi. Bu defaki ise böyle bir yanlışa güvenlik güçlerimizin düşmemesi. Ancak talihsiz bir netice üzüntü veren bir netice"

" Şu anda gerek savcılık buradaki çalışmalarını yürütürken bütün görüntüler ki yaklaşık 4 saatlik bir görüntü elimizde mevcut. Bu görüntüler üzerinde de aynı şekilde gerek Türk Silahlı Kuvvetlerimiz gerek diğer ilgili yetkililerimiz incelemelerini yapıyorlar. Bu çalışmalarrdan sonra durum çok daha netleşecektir "

"(BDP'ye Eleştiri ) BDP'ninki biliyorsunuz her zaman şovdur. Her zaman istismardır. İşi gücü zaten hayatı durdurmaya yönelik adımlardır. Uludere'de olan bir olayla ilgili gelip Taksim'de cam çerçeve indiren günahsız araçları taşlayan anlayışı niçin acaba bu medya kalkıp da değerlendirmiyor ?"

"Haftanin'deki olayla ilgili atılan bazı gazete başlıkları çok acımasız çok insafsız. 'Devlet halkını bombaladı' gibi bir başlık. Bunlar acımasız başlıklardır. Bir defa hiçbir devlet halkını kalkıp da kastı mahsusa ile bombalamaz. Geçmişte bu tür şeyler yapılmış olabilir ama bizim iktidarımız döneminde böyle bir şeyin olması mümkün değildir"

Haber: Pınar ÇITAK KOYGUN - Kamera: Özgür ARSLAN / İstanbul DHA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Kısıklı'da bulunan Abadullah Ağa Camii'nde kıldı. Saat 12.30'da Kısıklı'ddaki camiye gelen Erdoğan, cami çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan, Irak sınırındaki olayı ve milletvekillerinin emekli maaş zamlarının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından veto edilmesini değerlendirdi.

" BU DEFAKİ GÜVENLİK GÜÇLERİMİZİ BÖYLE BİR YANLIŞA DÜŞMEMESİ "

Erdoğan, Irak sınırındaki olayı değerlendirirken insansız hava araçları tarafından 40 kişilik bir grubun hareket halinde olduğunun tespit edildiğini belirtti. Erdoğan, "Bu bölgede yapılan uçuş istihbarat örgütlerimizin yakaşık 10 gün önce verdiği bilgi üzerine yapılan bir uçuş. Bu uçuş neticesinde de geçen insansız hava araçlarının hemen ardından buraya malum iki F-16 uçağımızın kalkması ve bu görüntülerin olduğu bölgeyi bu F- 16 uçaklarımız vurmuştur. Tabii insansız hava araçlarının bu tespitleri bire bir bunlar şudur şeklinde değerlendirilmesi mümkün değil ve sadece orada alınan görütülerdir. Bu görüntülerdeki de 40 kişilik bir gruptur. Tabii daha sonra yapılan tespitlerde bunların sigara, mazot vs gibi bu tür kaçakçılık yapan bir grup olduğu ortaya çıkıyor. Bu ana kadar da benim edindiğim bilgiler bu tür kaçakçılıkları da üç beş bilemediniz on kişilik grupların yaptığı ve kullandıkları katırlar da sayısal olarak çok daha fazla olurmuş. Burada 40 kişilik bir grup sözkonusu. Daha önce gerek Gediktepe gerekse Hantepe'deki alınan talihsiz neticelerde de silahlar hayvanlarla taşınmıştı. 'Niçin bunlara müdahale edilmedi ? ' diye yazılı ve görsel medya tarafından eleştiriler yapılmıştı. Tabii eleştiriler ibretti birer tedbirdi. Bu defaki ise böyle bir yanlışa güvenlik güçlerimizin düşmemesi. Ancak talihsiz bir netice üzüntü veren bir netice. Maalesef Uludere'deki üç köyün mensupları. Yarıya yakını 20 yaş altı diğerleri 20 yaş üstü insanlardan oluşan bir grup. Burada 35 vatandaşımız böylece ebediyete intikal etti bir vatandaşımız yaralı. Tabii burada üzüntümüz büyük " dedi.

" İDARİ VE ADLİ İNCELEMELER YAPILIYOR "

Erdoğan, gerekli idari ve adli incelemenin başlatıldığını kaydederek, " Şu anda da gerek idari ve adli incelemeler yapılıyor. Bildiğiniz gibi dün süratle Diyarbakır'dan adli tıp yetkililerin gönderdik. Oradaki bütün incelemeleri Adli Tıp yetkilileri yaptı. Bu sabah itibariyle bu incelemeler bitti. Şu an itibariyle defin işlemleri de bitmiş olmalı. Bütün oradaki vatandaşlarımız sahiplerine teslim edildi. Ben tabii ki oradaki ailelere başsağlığı dilerken, ölülerimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Bu incelemeler neticesinde gerekli olan neyse yapılacaktır. Şu anda gerek savcılık buradaki çalışmalarını yürütürken bütün görüntüler ki yaklaşık 4 saatlik bir görüntü elimizde mevcut. Bu görüntüler üzerinde de aynı şekilde gerek Türk Silahlı Kuvvetlerimiz gerek diğer ilgili yetkililerimiz incelemelerini yapıyorlar. Bu çalışmalardan sonra durum çok daha netleşecektir " diye konuştu.

" HİÇBİR DEVLET HALKINI KASTI MAHSUSA İLE BOMBALAMAZ "

Erdoğan, bazı gazetelerin konuyla ilgili kullandığı başlıkları eleştirdi. Erdoğan, " Haftanin'deki olayla ilgili atılan bazı gazete başlıkları çok acımasız çok insafsız. 'Devlet halkını bombaladı' gibi bir başlık. Bunlar acımasız başlıklardır. Bir defa hiçbir devlet halkını kalkıp da kastı mahsusa ile bombalamaz. Geçmişte bu tür şeyler yapılmış olabilir ama bizim iktidarımız döneminde böyle bir şeyin olması mümkün değildir " dedi. Erdoğan, köşeyazarlarını da eleştirerek, "Burada bilir bilmez yazan maalesef bazı köşeyazarları sıfatıyla cambazlar da var. Bunlar da istihbarat örgütlerimizi istihbarat örgütlerinden çok daha iyi biliyorlar. Herhalde bunların da istihbarat örgütleri içinde böcekleri var. O böceklerden aldıkları bilgilerle güya, Milli İstihbarat Teşkilatımız yanlış bilgi vermiş. Bu yanlış bilgiler nedeniyle bu tür hareket yapılmıştır deniliyor. Milli İstihbarat Teşkilatımızın son anda vermiş olduğu herhangi bir bilgi yoktur. Bunla 9 -10 gün öncesine ait bilgilerdir. Milli İstihbarat Teşkilatımız da bugün buna yönelik bir yazılı açıklama yapacaktır " diye konuştu.

"BDP'NİNKİ HER ZAMAN ŞOVDUR. HER ZAMAN İSTİSMARDIR "

BDP'nin Haftanin 'deki olayla ilgili 3 gün yas ilan etmesine yönelik bir soruya ise Başbakan Erdoğan, "BDP'ninki biliyorsunuz her zaman şovdur. Her zaman istismardır. İşi gücü zaten hayatı durdurmaya yönelik adımlardır. Uludere'de olan bir olayla ilgili gelip Taksim'de cam çerçeve indiren günahsız araçları taşlayan anlayışı niçin acaba bu medya kalkıp da değerlendirmiyor ' Bu dürüst bir yaklaşım mı ' Taksim'de Tarlabaşı'nda giden bir aracın ne günahı var ' Oradaki esnafın ne günahı var ' Onların camı çerçevesi niçin indirilir ' Bunların bir taksiratı mı var ' Bunlar katil mi ' Bunlar herhangi birşey mi yaptılar ' Niçin bunlara böyle bir saldırı yapılıyor ? Bu saldırıyı yapanlar ve bu saldırının arkasında olan güçler maalesef ne görselde ne de yazılıda var. Ben tümüyle kastetmiyorum bir kısım medya, onlarla ilgili söylüyorum. Bunları hiç değerlendirmeye almıyorlar. Bundan dolayı da üzüntülerimiz çok açık ortada. Mersin'e bakıyorsun öyle, Adana'ya bakıyorsun öyle. Bütün bunların hepsi asıl bu ülkede yani isyankar bir yapının ve kendilerinin ifadesiyle yakışıkız yaklaşımların ve ülkeyi karıştırmaktan başka hiçbir emeli olmayan bir anlayışın, bu siyasi olabilir terör örgütünün bir uzantısı olabilir bu yaklaşımları tasvip etmemiz de mümkün değil " şeklinde yanıt verdi.

?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title