Haberler

Başbakan Erdoğan Olimpiyatlarda Sunumunu Yaptı

Güncelleme:

Erdoğan 2020 olimpiyatları için Türkiye'nin ve İstanbul'un tanıtımını yaptı.

Arjantin'in başkent Buenos Aires'te bugün yapılacak oylama, 2020 Olimpiyatları'na evsahipliği yapacak kenti belirleyecek. İstanbul, Madrid ve Tokyo'nun aday olduğu yarışta Türkiye adına konuşan Başbakan Erdoğan, "Gelin beraber köprüler kuralım, hep birlikte tarih yazalım" dedi.

Başbakan Erdoğan Arjantin'de 2020 olimpiyatlarının İstanbul'da gerçekleşmesi için yaptığı konuşmada çarpıcı ifadeler kullandı. Konuşmasına heyet üyelerini selamlayarak başlayan Erdoğan, "St. Petersburg'tan 16 saatlik rekor bir uçuşla buraya gelirken, arkadaşlarımla şöyle bir değerlendirme yapıp hangi dillerde selamlama yapacağımızı tartıştık. Dünyadaki bütün dillerin üzerinde bir ortak dil olduğunu düşünüyorum. O dil kalp dilidir. Ben de sizi en kalbi duygularla selamlıyorum. Selam barış demektir. Barışa en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemdeyiz. Olimpiyat halkalarına özellikle o iç içe geçmişliği, dayanışmayı, paylaşmayı, olimpiyat halkaları gibi kıtaları birleştiren İstanbul'da somutlaştırmak istiyoruz. Yeryüzünde nefes alıp veren herkese hoşgörü şehri İstanbul'dan olimpiyat ateşi kadar sıcak ve samimi mesajlar ulaştırmayı arzuluyoruz" dedi.

"EŞİM VE ÇOCUKLARIM BENİ AFFETSİN"

Konuşmasında İstanbul'a olan tutkusunu dile getiren Erdoğan: "Çocukluğumdan beri 16 yıl boyunca amatör futbolcu olarak sporculuğu yaşadım. Eşim çocuklarım beni affetsinler, ben en az onlara olduğu kadar İstanbul ve spora sonsuz bir aşk ile bağlandım: İstanbul aşkı beni büyükşehir başkanlığına taşıdı, spor aşkı ise kolektif bir çalışma ve paylaşma ruhuyla yine milletimizin takdiriyle beni TC Başbakanlığı'na taşıdı. İstanbul'a ve spora olan sevdamı ortak bir meşale altında birleştirmek her zaman en büyük hedeflerimden biri oldu" şeklinde konuştu.

"GELİN BERABER KÖPRÜLER KURALIM"

Konuşmasının sonunda "Gelin beraber köprüler kuralım, hep birlikte tarih yazalım" diyen Erdoğan sözlerini şöyle noktaladı: "1996'da belediye başkanı olarak yine bu komitenin karşısına çıkmıştım. Halkının çoğu Müslüman olan Türkiye'de yapılacak olimpiyatlar barışa susamış bölgemize verilecek en anlamlı mesaj olacaktır. Türkiye olimpiyat ruhunun arkasındadır. Hükümet ve muhalefetimizle medyamızla, sivil toplum ile özel sektör ile milletimiz ile 2020'yi gerçekleştirme konusunda tam bir kararlılık içindeyiz. Çok genç ve dinamik bir nüfusa sahibiz. 7 yıl sonra 2020'de bugünün çocukları çok daha kalkınmış bir Türkiye'de yaşıyor olacaklar. Tarih bize şunu çok net söylüyor. Eğer gençlere ilham verebiliyorsa olimpiyat hareketi en güçlü noktasındadır. 2020 olimpiyatı, gençlerin ülkesi Türkiye ve 8 bin yıllık geçmişiyle İstanbul'da yapılması olimpiyat ruhuna uygun bir karar olacaktır. İstanbul geçmişle bugünü, medeniyetleri buluşturacak bir yeryüzü köprüsü olacaktır. "

"

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Buenos Aires İstanbul Arjantin Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title