Haberler

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır Ziyareti

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Uslu: “(Seçim bölgemde) Sayın Başbakanımızın, bu tutumu olağanüstü heyecan uyandırdı” “Başbakanımızın Diyarbakır ziyareti, içerisindeki bütün unsurlarla büyük v...

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu Diyarbakır'a yapacağı ziyaretin, bölgede büyük heyecan uyandırdığını söyledi.

İtalyan Parlamentosunun ev sahipliğinde Akdeniz için Birlik Parlamenter Asamblesi'nin Yas¸am Seviyesinin Yükseltilmesi, Sivil Toplumlararası Degˆis¸im ve Kültür Komitesi toplantısına katılan Uslu, AA muhabirinin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Başbakan Erdoğan'ın haftasonu Diyarbakır'a yapacağı ziyaret ve burada Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı (IKBY) Mesut Barzani ile görüşecek olmasının Diyarbakır'ın komşusu Şanlıurfa'da nasıl karşılandığı sorulan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Uslu, "Sayın Başbakanımızın, bu tutumu olağanüstü heyecan uyandırdı. Bunun sembolik önemi açık. Barzani, bölgede Kürtler açısından sevilen ve liderlik konumu olan bir aktör. Şu ana kadar da yürüttüğü politikalarla da muarız düşmeyen bir siyasi aktör" dedi.

"Kürtler üzerinde şunu söylemek lazım; tek bir siyasi aktörün söylenegeldiği gibi belirleyici olmadığı bir gerçek" diyen Uslu, Başbakan Erdoğan'ın ziyaretinin önemini şu sözlerle dile getirdi:

"Kürtlerin liderliğini üstlenebilen pek çok aktörden barış ve çözüm süreci anlamında açık desteklerini alan bir ülke olduğumuzu, Tayyip Erdoğan'ın böyle bir liderlik sergileyebildiğini görmek ve göstermek adına, bölge halkından sınırlarımız dışında kalan Kürtler açısından bir ümit ve inanç kaynağı olan bu sürecin daha güçlendiğini ve gücünün devam ettiğini, farklı aktörlerin katkı verdiğini yerinde gösterebilmek için çok önemli."

-"(Şivan Perver) Burası onun vatanı"-

Zeynep Karahan Uslu, Başbakan'ın ziyaretinin sadece siyasi anlamda değil, kültürel anlamda da çok fazla noktaya temas ettiğini belirterek, "30 küsür yıldır doğduğu topraklara dönememiş olan Şivan Perver ki Urfalıdır kendisi, hemşehrimizdir. On yıllar sonra kendi ülkesine dönüyor. Burası onun vatanı. Vatanından ayrı olmak kim için ve ne için kabul edilebilir. Vatanına ilk kez dönüyor oluşu bölge açısından da Türkiye açısından da müzik alanında sembol isimlerden biriyle kardeşlik-birliktelik resminin de bu vesileyle verilecek olması 'bir artı bir ikiden' çok daha fazla bir şey ediyor. Bir sinerji yaratabiliyor" diye konuştu.

"Başbakanımızın Diyarbakır ziyareti, içerisindeki bütün unsurlarla büyük ve derin öneme sahiptir" diyen AK Partili Milletvekili Uslu, "Türkiye, çözüm sürecini kararlılıkla sürdürecek, milletiyle birlikte sürdürecek. Bu sürecin arkasında 10 milyonlar var ve bu 10 milyonlar bu işin arkasında durmaya devam ettikçe bu sürecin önünü kesmeye kimsenin gücü yetmeyecektir" ifadesini kullandı.

-Uslu'nun temasları-

Akdeniz için Birlik Parlamenter Asamblesi'nin Yas¸am Seviyesinin Yükseltilmesi, Sivil Toplumlararası Degˆis¸im ve Kültür Komitesi toplantısına Türk delegasyonun başkanı olarak katılan Uslu, toplantıda Akdeniz havzasının kuzey ve güneyi arasındaki toplumsal farklılıkların, ekonomik-sosyal siyasi istikrar farklılıklarının ele alındığını belirtti.

Uslu, toplantıda, İsrail ile Filistin arasında çözülemeyen, bir tarafın hakkaniyetsiz şekilde zayıf olanın üzerinde uyguladığı baskıdan kaynaklanan problemlerin kültürel bir değişim projesinde de siyasi soruna yol açtığının ve "Mare Nostrum –Bizim Deniz" olarak adlandırılan Akdeniz'deki göç sorunun gündeme geldiğini anlattı.

-İtalyan parlamenterlerin Türkiye temasları artacak-

Uslu, Akdeniz için Birlik Parlamenter Asamblesi'nin Yas¸am Seviyesinin Yükseltilmesi, Sivil Toplumlararası Degˆis¸im ve Kültür Komitesi toplantısının yanı sıra Türkiye-İtalya Parlamentolararası İşbirliği Protkolü'nün de eşbaşkanı olarak İtalya'ya geldiğini ve İtalyan mevkidaşı Caterina Pes ile görüştüğünü aktardı.

Milletvekili Uslu, İtalya'nın Türkiye'ye AB yolunda ciddi ve açık destek veren bir ülke olduğunu, dolayısıyla parlamentolararası işbirliğini güçlendirecek yapıların bu ilişkiye efektif katkı yapacağını dile getirdi. - Roma

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Salim Uslu Diyarbakır Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title