Haberler

Başbakan Binali Yıldırım Van'a Geliyor

Başbakan Binali Yıldırım Van'a geliyor Van'da 1,5 milyar TL'lik 117 yatırımın açılışı yapılacakVAN - Başbakan Binali Yıldırım, referandum çalışmaları kapsamında 1 Nisan Cumartesi günü geleceği Van'da 1,5 milyar TL'lik 117 yatırımın toplu açılışını yapacak.

Başbakan Binali Yıldırım Van'a geliyor

Van'da 1,5 milyar TL'lik 117 yatırımın açılışı yapılacak

VAN - Başbakan Binali Yıldırım, referandum çalışmaları kapsamında 1 Nisan Cumartesi günü geleceği Van'da 1,5 milyar TL'lik 117 yatırımın toplu açılışını yapacak.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, ziyaret öncesi yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirterek, "Malumuz önemli bir referandum arifesindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti bugüne kadar parlamenter sistemle yönetiliyordu. İnşallah 16 Nisan'dan itibaren Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile yönetilecek. Bu anlamda Türkiye'nin her tarafından olduğu gibi Van'ımızda da demokratik bir hava söz konusudur. Bu çerçevede bizler de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cumartesi günü, yani 1 Nisan'da Başbakanımız Van'ımızı ziyaret edeceklerdir. 1,5 milyar TL civarındaki yatırımların açılışı yapılacak. Burada 117 tane proje yer almaktadır. Başbakanımız saat 13.00'da Beşyol Meydanı'nda halkımızla buluşacak ve miting yapacaktır" dedi.

"Van'a bugüne kadar 20 trilyonun üzerinde yatırım yapıldı"

AK Parti hükümetlerinin Van'a çok kıymet verdiğini ve yatırımlarıyla da bunu doğruladığını anlatan Soğanda, "Van'a bugüne kadar yapılan yatırım miktarı eski parayla 20 trilyonun üzerindedir. Onun için tüm Van halkını ve hemşehrilerimi 1 Nisan'da Van Beşyol Meydanı'nda Sayın Başbakanımızın katılımı ile gerçekleşecek olan mitinge davet ediyorum. Bizler o gün o meydanda Van'ın misafirperverliğini inşallah göstererek, Sayın Başbakanımızı karşılayacağız. Bu anlamda inşallah referandumumuzda demokratik bir çerçevede gerçekleşecek ve 'evet' kazanacaktır" diye konuştu.

"Hemen hemen her alanda yatırımlar söz konusudur"

Açılışı yapılacak olan projelerle ilgili de bilgi veren Soğanda, şunları söyledi:

"Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gibi çok sayıda bakanlığımızın yatırımları söz konusudur. Yani hemen hemen her alanda yatırımlar söz konusudur. Bu yatırımlarımız sürekli olmaktadır. Hastanelerden okullara, yollardan sağlık ocaklarına kadar birçok yatırım söz konusudur."

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da gelecekti"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan Binali Yıldırım ile yapacağı Van ve Diyarbakır ziyaretlerinin değiştiği ve yeni planlamaya göre Başbakan Yıldırım 1 Nisan Cumartesi günü Van'a geleceği, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise aynı gün Diyarbakır'a gideceği bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Binali Yıldırım Zahir Soğanda AK Parti Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title