Haberler

Başaran Vedalaştı

Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği Din Müşaviri İsmail Başaran Diyanet Vakfı'nda düzenlenen bayramlaşmada görev süresinin dolduğunu belirterek veda etti.

Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği Din Müşaviri İsmail Başaran Diyanet Vakfı'nda düzenlenen bayramlaşmada görev süresinin dolduğunu belirterek veda etti. Danimarka Türk Diyanet Vakfı'na bağlı cami derneklerinin temsilcileri ve imamların katıldığı bayramlaşmada Türk Büyükelçiliği de tam kadro hazır bulundu. Rahatsızlığı nedeniyle törene katılamayan Büyükelçi Berki Dibek'i Müşteşar Oya Tunga temsil etti. Oya Tunga, yaptığı kısa konuşmada vatandaşlarımızın bayramını kutlarken,salonda hiç bir bayanın bulunmayaşını yadırgadığını bilerterek, bir dahaki toplantıda kadınları da görmek istediğini söyledi. Oya Tunga ?umarım hepiniz eşlerinizle kızlarınızla gurur duyuyorsunuzdur. Böyle etkinliklere beraber katılın biz de onlarla tanışıp birlikte olma şansı bulalım. Bayramların artık eskisi gibi kutlanamadığını düşünüyorum. Bayramlar özel günler. Ne kadar farklı düşüncelerde olsakta bugünler bizleri biraraya getiriyor?dedi. Din Müşaviri İsmail Başaran da vatandaşlarımızla son kez bayram kutladığını belirterek görev süresinin dolduğunu ve Türkiye'ye döneceğini söyledi. Danimarka'da 4 yıl içersinde büyük işler başardıklarını belirten Başaran ?bizler gelir geçeriz ama önemli olan arkamızda bıraktığımız eserlerdir. Burada vakıf için büyük bir bina aldık hizmete soktuk. Kadınlarımızı toplumda ön plana çıkardık. Gençlerimize ve eğitimlerine önem verdik, eğitime teşvik ettik. Danimarka'daki Türklerin geleceği çok parlak? dedi. Cami dernekleri İsmail Başaran'a gösterdiği gayretlerden dolayı çini bir tabak ve çiçek hediye ederek Danimarka'daki Türk toplumu adına teşekkür ettiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title