Haberler

Barış Zirvesi

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yılı kapsamında düzenlenen "Barış Zirvesi" başladı.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yılı kapsamında düzenlenen "Barış Zirvesi" başladı.

İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Barış Zirvesi, Dışişleri Bakanlığı Siyaset Planlama Genel Müdürü Büyükelçi Altay Cengizer'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen "100. Yılında Birinci Dünya Savaşı" başlıklı akademik panelle açıldı.

Panelde Cambridge Üniversitesi'nden Prof. Prof. Christopher Clark, Princeton Üniversitesi'nden Prof. Şükrü Hanioğlu, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, Oxford Üniversitesi'nden Prof. Margaret MacMillan ve Prof. Sir Hew Strachan ve Princeton Üniversitesi'nden Doç. Dr. Michael A. Reynolds yer alıyor.

Zirve kapsamında Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Avusturalya Başbakanı Tony Abbott ve Yeni Zelanda Başbakanı John Key'in katılımıyla, "Yüksek Düzeyli Oturum" yapılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Barıs¸ Zirvesi" katılımcılarına hitap edecek ve katılımcılar onuruna akşam yemeği verecek.

"57. Alay Çanakkale 100. Yıl Senfonisi" dünya prömiyerinin de yapılacağı zirvede "Birinci Dünya Savaşı ve Çanakkale" konulu resim ve fotoğraf sergileri düzenleniyor.

Bu arada zirve başladıktan bir süre sonra elektrikler kesilince panele ara verildi. Elektrik kesintisi yaklaşık 5 dakika sürdü.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Altay Cengizer Çanakkale İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title