Haberler

Barış İçin Kadın Girişiminden Barış Çağrısı

Tunceli’de basın açıklaması düzenleyen Barış İçin Kadın Girişimi, savaşın hiçbir zaman çözüm olmadığını ve olmayacağını belirterek barış çağrısı yaptı.

Tunceli'de basın açıklaması düzenleyen Barış İçin Kadın Girişimi, savaşın hiçbir zaman çözüm olmadığını ve olmayacağını belirterek barış çağrısı yaptı.

Tunceli'de Barış İçin Kadın Girişimi üyeleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Cumhuriyet Caddesinde bulanan Özgürlük Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan avukat Fatma Kalsen, bu yıl 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü Türkiye ve Ortadoğu'da savaşın hüküm sürdüğü bir dönemde karşıladıklarını belirtti. Son derece üzgün olduklarını anlatan Kalsen, "Çünkü biz kadınlar, savaş ve çatışmanın ne anlama geldiğini en iyi bilenlerdeniz. Geçmişten bugüne yaşanan şiddet ve çatışmaların en ağır bedelini kadınlar ödedi. Savaşta kadınlar şiddete, tacize, tecavüze ve yerinden edilmelere uğradı. Çocuk ve eşlerini kaybetti. O nedenle bu dönemde sürdürülmek istenen savaşa en çok biz kadınlar karşı çıkıyoruz. Dersim başta olmak üzere yaşanan şiddet ve çatışmaları kabul etmiyoruz. Artık güne ölüm, operasyon, yasaklı bölgeler haberleriyle başlamak istemiyoruz. Yaşanan sorunların barış ve diyalogla çözülmesini istiyoruz. Savaş ve şiddet hiçbir zaman çözüm olmadı, olmayacak" dedi. - TUNCELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dünya Barış Günü Fatma Kalsen Tunceli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (2)

mehmet ali:

kim barışa karşı ki. . . peki o dağ başında elinde silah olan eşkıyalık yapan pkk hakkında bir şeyler söyleseniz ölür müsünüz?, pkk ya gerek yok demelisiniz, ama sizde nerde o cesaret. eyleminiz yanlış. . Doğrusu şu olmalı: pkk elindeki silahı bırakın mecliste zaten pkk partisi var. . pkk dağda asker görünce kaçıyor , sahiden pkk komedi filmi çeviriyor. . asker görünce kaç, sonra ben mücadele ediyorum de. . trajı komik pkk. . yüreksizler ordusu, asker görünce silahını da bırakıp kaçıyor. . Askerde kovalıyor. .

2
3
yanıtYanıtla
mehmet ali:

barış düşmanı pkk dır. . pkk elindeki silahı bırakmalı demokratik mücadele etmeli . . pkk 40 bin insanın ölümünden sorumludur. . pkk yı Amerika ve Avrupa istihbarat örgütleri yönetiyor. . Türkiye de idam olmadığı için pkk lılar azgınlaşıyor. . idam olmalı. . işte İran idam olduğu için oradaki kürtler kımıldayamıyor. .

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title