Haberler

Balyoz'daki Darbeci V. Murat'ın Kitabı Çıktı

Güncelleme:

Babası 27 Mayıs'ta Yassıada'da, kendisi Balyoz Davası'nda yargılanan V. Murat Tulga'nın "27 Mayıs'tan Balyoz'a Babadan Oğula Bir Mağduriyetin Hikayesi" kitabı Tanyeri Kitap'dan yayınlandı.

Dava, TRT spikerinin, duruşmada V. Murat Tulga hakkındaki iddiaları okurken, açılımı "Veli" olan "V"yi "Beşinci" diye okuması ve mahkeme kayıtlarına da bu şekilde geçmesiyle de kamuoyu gündemine gelmişti.

-19. YÜZYIL FİZİKÇİ TESLA ERGENEKON İDDİANAMESİNE GİRMİŞTİ-

Bir başka benzeri ad karışıklığı Ergenekon Davası'nda da yaşanmış yazar Ümit Oğuztan'ın ev ve işyerinde yapılan aramalarda el konulan evrak ve dökümanlar sıralanırken, 19'uncu yüzyıl fizikçisi hakkında "Nikola Tesla-HAARP- NBC.doc isimli MsWorld dosyası tespit edilmiştir. Belge incelendiğinde, Nikola Tesla isimli şahıs ve ABD'nin HAARP olarak bilinen Yüksek Frekans Aktif Aurora Araştırma programı ile ilgili NBC silahları hakkında teknik detay bilgiler içerdiği görülmüştür" ifadesi yer almıştı.

-BEŞİNCİ MURAT TULGA-

Balyoz davasında 16 yıl hapse mahkûm edilen, sonra da Yargıtay kararıyla, 32 aylık tutukluluktan sonra tahliyesine karar verilen V. Murat Tulga'nın Babası Ahmet Muazzez Tulga 27 Mayıs'tan sonra emekli edilen subaylardan biri idi. Murat Tulga babasıyla kendisi arasındaki benzerliği kitabında kısaca şöyle özetledi:

"Subaylığa gönül vermiş bir baba ve oğlu. İkisi de kurmay olmayı seçmişler. Her ikisinin de son görev yerleri Genelkurmay Karargâhı Harekât Başkanlığı. Ve her ikisi de Yüksek Askeri Şuraya girmeden hemen önce tasfiye ediliyorlar. Baba 45, oğul ise 49 yaşında."

-YASSIADA-SİLİVRİ BENZERLİK YA DA FARKLILIKLARI-

"Darbe mağduru babanın darbecilikle suçlanan oğlu", Yassıada ile Silivri'yi karşılaştırırken ise "Yassıada da "hedef alınan bir grubun topluca yargılandığı siyasi gösteri davası'ydı; Silivri de öyle... Yassıada'da da "yargılamalar öncesi iktidar tarafından yargı üzerinde siyasi baskı yapılmıştı'; Silivri'de de... Milli Birlik Komitesi ekibinden İrfan Solmazer, Yassıada duruşmalarının başlamasına bir ay kala, 23 Eylül 1960'da yayınlanan "Af Allah'a mahsustur. Biz affetmeyeceğiz' açıklamasıyla nasıl sanıkları yargılanmadan "suçlu' ilan ettiyse, Egemen Bağış da Olimpiyat Stadı'ndaki U2 konserinden sonra yaptığı "U2 izlediğimiz statta Balyoz'da yapılacakları anımsadım, ürperdim... Stadyumlar idam sahaları olacaktı' açıklamasıyla, sanıkları "duygu sömürüsü' silahıyla "yargısız infaz' etti" dedi.

Kitapta 27 Mayıs Yassıada ve Balyoz duruşmaları arasında sadece bunlarla kalmayan onlarca benzerlik iddiası ortaya konulurken, duruşmalardan ve hapis hayatından anı ve anektotlar yer alıyor. V. Murat Tulga Yassıada ve Silivri arasındaki en çarpıcı farkı ise şu sözlerle ifade ediyor:

"MBK üyesi Kur. Bnb. Orhan Erkanlı Yassıada'daki mahkeme salonunu tasvir ederken "Gelenler ve salonda bekleyenler; sanığı, yargıcı, dinleyicisi, hısmı, akrabası, hülasa bütün insanlar birbirlerine meraklı gözlerle bakıyor sessizce konuşuyorlardı. Bu bakışlarda; acıma, sevgi, pişmanlık, ümit, cesaret, korku ve her türlü insani duygular okunuyor, fakat asla kimse de kin ve intikam belirtileri müşahade edilmiyordu...' diyor. Yassıada'nın Silivri'den yahut Silivri'nin Yassıada'dan en belirgin farkı da tam bu noktada ortaya çıkıyor. Yassıada'dan farklı olarak giden herkes "nefret'i gördü Silivri'de!"

Kaynak: ANKA / Güncel

Nikola Tesla Ümit Oğuztan Silivri U2 Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title