Haberler

Balkan Ezgileri Sirkeci Garı'nda

Güncelleme:

Balkan göçmenleri, geçmişlerini anmak, geleceğe umutlarını aktarmak için 2 Ekim günü, Türkiye ilk ayak bastıkları yer olan Sirkeci Garı'nda düzenlenecek "Bir Kofer, Bir Sandık" etkinliğinde buluşacaklar.

Kosova Prizrenliler Derneği'nin önderliğinde gerçekleştirilecek "Bir Kofer, Bir Sandık" etkinliğinde Kosova'dan gelen, Kosova'nın değerli sanatçısı Aluş Nuş, Arif Şentürk, Faruk Yılmaz, İmran Salkan, Rüstem Avcı ve Soner Özbilen sevilen Balkan ve Rumeli türkülerini seslendirecekler. Ayrıca 1980-1995 yıllarının ünlü rock grubu Mavi Sakal'ın solisti Tibet Ağırtan da mini bir konser verecek.

Kosova Prizrenliler Derneği'nin 2008'den beri düzenlediği ve katılımın ücretsiz olduğu "Bir Kofer, Bir Sandık" etkinliğinde Devlet Tiyatroları Sanatçısı Orhan Kurtuldu'nun genel sanat yönetmeliğinde hazırlanan göçü anlatan skeçler, Balkan halk oyunları, yöresel yemekler, yerel kıyafetler Balkan göçmenleri ile buluşuyor; etkinlikte Sirkeci Garı'na gelen temsili tren ile katılımcılar göçün manevi havasını yaşıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Faruk Yılmaz Arif Şentürk Rüstem Avcı Kosova Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title