Haberler

Balıkesir Gazeteciler Derneği'nden Meslek İçi Eğitim Semineri...

Balıkesir Gazeteciler Derneği (BGD), meslek içi eğitim seminerleri serisinin ilkini gerçekleştirdi.

Türk Dili Okutmanı İsmail Acar, Türk Dili ve Grameri" ve "İletişim" konularını anlattığı seminerde, basın ilan kurumu kanunu ve genel kurul kararları, küreselleşme, Türk kültürü, Avrupa Birliği projesi, Atatürkçü düşünce sistemi ve Türkiye'nin temel felsefesi, 19. yüzyılda Balıkesir'de basın - yayım konuları hakkında bilgiler verildi.

BGD'nin Balıkesir Ticaret Odası salonunda düzenlediği, "1. Meslek içi Eğitim Seminerleri" toplantısına Vali Selahattin Hatipoğlu, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan, BGD Başkanı Sıtkı Şeremetli ve yönetim kurulu üyeleri, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İzzet Yıldırım, Balıkesir'deki basın-yayın kuruluşlarının sahip ve çalışanları ile rektör yardımcıları, öğretim görevlileri ve diğer davetliler katıldı. Seminerin açış konuşmasını yapan BGD yönetim kurulu üyesi Süleyman Pehlivan, görevi haber ve yorumlarıyla toplumu bilgilendirip, gündemi belirleyerek kamuoyu oluşturmak olan gazetecilerin konuşma ve yazı dilini doğru kullanarak Türkçe'ye sahip çıkmanın da görevleri arasında yer aldığını söyledi.

Balıkesir Valisi Selehattin Hatipoğlu, eğitim seminerinden dolayı Gazeteciler Derneği'ni kutladı. Seminerin Balıkesir basınının geleceği için büyük önem arzettiğini söyleyen Vali Hatipoğlu, "Günümüzde bir meslek mensubu olmak yetmiyor. İnsanlar mesleğe girdikten sonra meydana gelen değişim ve gelişimi takip edip teknolojiyi de izlemek durumundalar. Bu amaçla da her meslek kendi bünyesinde bu tür eğitim faaliyetleri gerçekleştiriyor. Biz dahi zaman zaman merkezde eğitim seminerlerine katılıyoruz. İlimizde de Balıkesir Gazeteciler Derneği'nin böyle bir toplantı tertiplemesi bizi de son derece memnun etmiştir. Çünkü, bürokrasinin halkımızla hizmet alışverişi basınımızın gözü önünde cereyan ediyor. Dolayısıyla Balıkesir'de basınımızla yakın ilişki içindeyiz. Gazetecilik meşakkatli bir iş. Özellikle anadolu basınımız, yerel basınımızdaki arkadaşlarımızı gayretli çalışmaları sebebiyle tebrik ediyorum. Gerek haber, gerekse sayfa düzeni açısından Balıkesir'deki gazetelerimiz ulusal basın çapında, son derece güzel. Biz basınımızı bir kamu kurumu olarak görüyoruz, çünkü kamu görevi icra ediyorsunuz. Bizim olduğu gibi vatandaşlarımızın da gözü kulağı konumundadır basın. Kimsede, 'ben yaptım oldu' anlayışı yok artık. Herkes şeffaf olmalı, yaptığı işlerin hesabını da vermelidir. Aynı şekilde gazetelerimiz de aynı ilkeler içinde hareket etmek zorundadır. Çünkü karşımızda toplum diye bir jüri var ve herkesi değerlendirmektedir. Balıkesir'de gazetelerin Kuva-yi Milliye döneminden gelen bir hayat çizgileri var. Biz yerel basınımıza destek olmak amacıyla parayla ilgili işlerimizi ilan ediyoruz, gazetelerimize destek oluyoruz. Özellikle vilayet olarak basınımızla seviyeli ilişkilerimizi her zaman sünrdürme gayretindeyiz. Lehimize de aleyhimize de yazılabilir. Herkesin bir görüş penceresi var, o pencereden bakarak haber ve yorumlarını yapıyorlar, saygılıyız. Ancak, bizim de arzumuz bizimle ilgili konularda görüşümüzün alınmasıdır. Basın çok önemli, bizi denetliyor, eksiklerimizi de ortaya çıkarıyor. Bu toplantı için Gazeteciler derneği yönetimini tekrar tebrik ediyorum" dedi.

BGD'nin meslek içi eğitim seminerlerinin önümüzdeki günlerde devam edeceği, merkez ve ilçelerde görev yapan tüm basın yayın kuruluşlarının yönetici ve çalışanlarının meslek toplantılarına katılabilecekleri, toplantılarla ilgili duyuru ve davetlerin dernek tarafından yapılacağı bildirildi.

(YU-MŞ)

07.04.2007 18:33 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title