Haberler

Balıkesir Denizin Kıralı 'akya' Balığı Tezgahta

Denizin kıralı 'Akya' balığı tezgahtaBALIKESİR'in Bandırma ilçesinde bir balıkçıda satışa sunulan 'Akya' balığı merak konusu oldu.

Denizin kıralı ' Akya' balığı tezgahta

BALIKESİR'in Bandırma ilçesinde bir balıkçıda satışa sunulan ' Akya' balığı merak konusu oldu. 1 metre boyunda ve 45 kilogram ağrılındaki balık, kilosu 50 liradan satışa sunuldu.

'Denizin kralı' diye bilinen ' Akya' balığının Ege Denizi Saros Körfezi'nde yakalandığını belirten Kocaman Balıkçılık yetkilisi Sezgin Acar, öSaros Körfezi'nin 20-25 mil açıklarında Hamsi teknesi tarafından yakalanmış. Ege'den Akdeniz'e akım yapan balıklardandır. Beyaz etlidir ve çok lezzetlidir. Izgarası çok güzel olur. 45 kilogram ağrılındaki ' Akya' balığını kilosu 50 liradan satıyoruz. Tadını bilen müşteriler telefonla da sipariş veriyorlar. Bunun kıymetini bilen müşteriler zaman zaman 'Akya geldi mi' diye sorarlarö dedi.

Bandırma balıkçı tezgahlarında çok sık görülmeyen 'Akya' balığını müşteriler cep telefonlarıyla fotoğrafını çekerek arkadaşlarına mesajla gönderiyorlar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ege Denizi Bandırma Akya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title