Haberler

Balıkesir: Balıkesir'deki Maden Ocağında Grizu Patlaması... (5)

Balıkesir'in Dursunbey İlçesi'ne bağlı Odaköy'deki kömür ocağında meydana gelen patlamada hayatlarını kaybeden 17 kişinin cesetleri ocaktan çıkartılarak Dursunbey Devlet Hastanesi'ne gönderildi.

Balıkesir'in Dursunbey İlçesi'ne bağlı Odaköy'deki kömür ocağında meydana gelen patlamada hayatlarını kaybeden 17 kişinin cesetleri ocaktan çıkartılarak Dursunbey Devlet Hastanesi'ne gönderildi.

Sabah saatlerinde patlamanın meydana geldiği Kömür Ocağı'na gelen Enerji Bakanı Hilmi Güler, hayatlarını kaybeden işçilerin yakınlarına başsağlığı diledi. Bakan'ın ocakta bulunduğu sırada patlamada ölen Ahmet Güneş'ten haber almaya gelen yakınları, çocuklarının öldüğü haberini duyunca sinir krizleri geçirdi. Gözü yaşlı aileyi teselli eden Bakan Hilmi Güler, sabır diledi.

Patlama sırasında hayatını kaybeden 17 işçiden en çok konuşulan ise, 2 saat önce ocakta mesaiye başlayan Delice Köyünden İsmail Aslantaş ve Salih Evcimen oldu. Saat 16.00-24.00 vardiyasında ilk defa kömür ocağına inen 25 yaşlarındaki Aslantaş ve Evcimen, yaklaşık 2.5 saat sonra meydana gelen patlamada hayatlarını kaybettiler.

Patlamanın şiddeti ile birlikte işçilerin büyük bir bölümünün yanarak ve etrafa çarparak hayatını kaybettiği anlaşıldı. Ocaktan çıkartılan cesetlerin büyük bir kısmının yanık ve kol bacaklarında kırık olması dikkat çekti. İşçilerden 14 kişi yakınları tarafından teşhis edilirken 3 ceset henüz tespit edilemedi. Üç vardiya halinde son sistemle çalışan kömür ocağında patlamanın olduğu vardiyaya 57 kişinin indiği, ocakta 160 civarında işçi çalıştığı öğrenildi. Patlama olduğunda diğer galeride bulunanlar birlikte 35 kişi ocaktan sağ çıktı.

Bakan Hilmi Güler, ocak işletmecisinin olayda her hangi bir ihmali bulunmadığını belirterek, "Soma, Tunçbilek, Bursa ve Balıkesir'den gelen Sivil Savunmaya bağlı 4 ayrı ekip kurtarma çalışmaları yürüttüler. Bu maden teknik olarak yetersiz değil. Maalesef madenciliğin kötü sonuçlarından birisi yaşandı. Üstelik ocak, devletin değil özel sektöre ait. Tesis sahibi burada itina ile çalışıyor. Bu ocakta gelişmiş ülkelerde hangi teknoloji kullanılıyorsa, bu madende de aynı teknoloji kullanılıyor. Türkiye madencilik konusunda çok ülkeden daha ileridir. Ancak bu olayda yaşandığı gibi, gazın ani birikimi ile ortaya çıkan durumlar, önceden anlaşılmıyor. Bir iki dakika önce mühendisler kontrol etmiş. Madende bir anormal bir durum bir yokmuş. Madencilik emeğin en çok yoğunlaşmış şekli. İnsanlar yerin altından ekmeğini çıkartıyor. Bütün bunlara rağmen bu manzara ile karşılaşmak gerçekten çok üzücü. Ben işçilerin ailelerine söz veriyorum, gereken neyse hepsini teker teker yerine getireceğiz" diye konuştu. Bakan Hilmi Güler, cenazelerin ocaktan çıkartılma işleminin bitmesinden sonra Dursunbey Devlet Hastanesi'ne geçti.

Hastanede yaralanan 7 kişiyi ziyaret eden Güler, Başbakan Erdoğan'ın geçmiş olsun dileklerini iletti. Şentaş Kömür Aş ortaklarından Erhan Ortaköylü ise, dün sabah saat 11.00'de müdürlerle konuştuğunu ocakta hiçbir terslik olmadığını belirterek, "Öğle saatlerinde İstanbul'da bir toplantıya katılmak üzere Dursunbey'den ayrıldım. Akşam saatlerinde patlamadan haberim oldu. Aldığımız tedbirlerle, işçilerin kullandığı malzemelerle meydana gelen olumsuzluklara müdahale edebiliyorduk. Kanallardan birinde bir şey yok. Diğerinde patlama oldu. Aniden biriken gaza maalesef patladı, engel olamadık. Durumdan çok üzgünüm" dedi.

Dursunbey Devlet Hastanesi'ndeki cenazelerin bir kısmını ilçe merkezinde öğle vakti, bir kısmının da köylerinde defnedileceği öğrenildi.

Kömür ocağındaki patlamada hayatını kaybedenlerin ikamet ettikleri köyler ve isimleri şöyle

Delice köyünden İsmail Aslantaş, Salih Evcimen, Ramazan İnci, Özcan Bayram, İdris Gülenç, Kavacık köyünden Nuri Akcan, Osman Afacan, Ahmet Avcı, Ramazan Turan, Halil Erdem, Muzaffer Aydın, Adil Kuyucu, Odaköy'den Fehmi Karaca, Ali İnce, Süleler köyünden Ahmet Güneş, Timuçin Kaya, Hamzacık köyünden ise Sadettin Eryılmaz.

Cenazelerin bugün ailelerine teslim edilmeleri ve defnedilmeleri bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title