Haberler

    Bakırköy Meydanı'nda Tankerle Sıcak Süt Dağıtıldı

    İstanbul Ziraat Odası, süt tüketimin arttırılmasına yönelik bilincin oluşturulması amacıyla Bakırköy Meydanı'nda 30 tonluk tankerle sıcak süt dağıttı.

    İstanbul Ziraat Odası, süt tüketimin arttırılmasına yönelik bilincin oluşturulması amacıyla Bakırköy Meydanı'nda 30 tonluk tankerle sıcak süt dağıttı.

    İstanbul Ziraat Odası, süt tüketimin arttırılmasına yönelik bilincin oluşturulması amacıyla Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda vatandaşlara 30 tonluk tankerle sıcak süt dağıtımı gerçekleştirdi. Etkinliğe Çapa Tıp Fakültesi Onkoloji uzmanı Dr. Yavuz Dizdar ve İstanbul Ziraat odası Başkanı Ömer Demir katıldı. Etkinlikte vatandaşlara meydanda bulunan tankerden sıcak süt dağıtıldı. Vatandaşlar dağıtılan süte yoğun ilgi gösterdi. Kurulan stantların önünde sıraya giren vatandaşlar bardak bardak taze sür içti. Etkinlikte konuşan Onkoloji uzmanı Dr. Yavuz Dizdar, artık marketlerde de günlük çiğ süt satılacağını belirterek, "Marketlerde yakın zaman içerisinde satılacak. Marketlerin raflarına bakıyorum marketlerin raf düzeni bu sütü alabilecek kapasitede. Özel olarak soğutucu koymalarına bile gerek yok. Bir süre sonra nasıl markalar kendi ticari soğutucularını koyuyorlarsa mevcut pozisyonda kazınılan alanı küçük köylü dolduramazsa orayı büyük endüstriler dolduracaktır. Sonra kimse ağlamasın. ya küçük üreticiler akıllanacak kendi birliklerini kuracaklar alana inecekler ya da büyük endüstri dolduracak oraları birkaç ay içerisinde bu iş olacak" dedi. Endüstriyel sütün özelliğini kaybettiğini dile getiren Dizdar "Endüstriyel'in sattığı sütlerin artık süt özelliği yok. İnsanlar bunu biliyor içinden yağını alın kaymağını çekin yüksek basınç sıcaklık işleminden geçirin ondan sonra kutuya koyun altı ay raf ömrü verin bu şekilde süt olmaz. Üstelik lezzeti de tadı da yok bugün hepimiz tattık, hepimiz nihayet süt tadı aldık. Biz diyoruz ki çiğ süt satılıyor, et sanki pişmiş mi satılıyor, ette bulaşmıyor da süt mi bulaşsın. Bu birilerinin kurdukları düzene karşı hareket. Küçük köylünün de bundan kazanması lazım. Eğer siz çocuklarınıza hakikaten sütün vereceği gücü kazandırmak istiyorsanız. Çiğ süt alıp bunu kaynatıp içirmek zorundasınız" dedi.

    İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir ise, "Birileri bu sütün her geçen gün artmasından rahatsız. Kim rahatsız olursa olsun kim sıkıntı çekerse çeksin bu çığ gibi büyüyor artık doğal sütü engelleyemeyecekler. Çünkü bir litre sütün içerisinde olması gereken her şey bu sütün içerisinde var" dedi.

    ============================

    Türkiye Gazetesi YouTube Kanalına Abone Olmak İçin:

    >

    Türkiye Gazetesi Resmi Web Sitesi

    >

    Türkiye Gazetesi Sosyal Medya Adresleri

    >

    >

    >

    >

    Türkiye Gazetesi Haber Akışı

    >

    Kaynak: DailyMotion.com / Yaşam

    Türkiye Gazetesi Yavuz Dizdar İstanbul Bakırköy Yaşam Haberler

    Bakmadan Geçme

    FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title