Haberler

Bakan Yıldırım'a Coşkulu Karşılama "Birlik Ve Beraberliğe İhtiyacımız Var"

Erzincan'ın Refahiye İlçesinde 10'ncusu Düzenlenen Geleneksel Kültür Ve Bal Festivaline Katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım İstanbul Büyükşehir Mehter Takımı Tarafından Karşılandı. İlçenin Giriş...

ERZİNCAN`ın Refahiye ilçesinde 10`ncusu düzenlenen Geleneksel Kültür ve Bal Festivaline katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım İstanbul Büyükşehir Mehter Takımı tarafından karşılandı. İlçenin girişinde Erzincan Vali Vekili Hakan Kubalı, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılanan Bakan Yıldırım beraberinde Erzincan AKP Milletvekilleri Tevhit Karakaya, Talip Kaban ile birlikte Refahiye sokaklarında hemşerilerini selamladı.

Bakan Yıldırım`a yürüyüşü esnasında önde giden mehter takımı da eşlik ederken, Özel Harekat Polisleri tarafından korunan Bakan Yıldırım, yaklaşık 500 metre Mehter takımı eşliğinde yürüdükten sonra festivalin yapılacağı Atatürk Parkına geldi. Mehter Takımının verdiği konserin ardından düzenlenen ¨En iyi bal ¨ yarışmasını izleyen Bakan Yıldırım, yaptığı konuşmada ülkenin her zamandan daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu söyledi. Bakan Yıldırım, ¨Bugünlerde festivaller vesilesi ile gösterilen bu dayanışmanın ve kaynaşmanın ülkenin geleceği ve birlik beraberliği açısında takdire şayandır. Bakın ihtiyaçlar dünde vardı, bugünde var, yarın da olacak. İnsanoğlu var olduğu müddetçe ihtiyaçlar olur bu önemli değil, önemli olan ihtiyaçları gören, onalara çözüm üreten bu ülkeye gönül vermiş idarecilerin olmasıdır. Bugün büyük bir gönül rahatlığı ile söylüyorum. Sizlerin dertleri ile dertlenen, sizlerin sorunlarını kendi sorunu gibi gören bir idare var. Ülkede böyle bir yönetim var. Onun için sorunlarımız ne zaman olsa er ve geç çözülecektir¨ diye konuştu.

Bakan Binali Yıldırım konuşmasında ayrıca Refahiye balına da değinerek Refahiye balının hak ettiği yeri alamadığını ifade etti. Bakan Yıldırım şunları söyledi:

¨Refahiye balı bütün yönleri ile doğal çiçeklerden, dağların doğal bitkilerinden arıların polenlerini almak sureti ile yaptığı en kaliteli baldır. Tamamen organik özelliktedir. Bugün Refahiye`deki bal üretimi 350 tona yükselmiştir. Ancak gelişmiş ülkeler göre bir kovanda 60 kilo bal alınırken bizim ülkemizde ancak 16 kilo bal alınmaktadır. Demek ki balcılık konusunda daha kat edeceğimiz çok yol var. Bir şey üretmek değil, ürettiğimizi marka haline getirmenin yollarını bulmalıyız.¨

Bakan Yıldırım konuşmasının ardından sahneye çağırdığı, Harun ve Rabia Meral çiftinin altı çocuğunun üçüncüsü olan ve üniversite sınavında yabancı dilde Erzincan birinciliğini elde eden Necla Meral`in eğitimine destek olacağını söyledi. ¨Eşimle aldığım karar doğrultusunda eğitimi boyunca kendisini destekleyeceğiz¨ diyen Bakan Yıldırım, Meraly ailesini tebrik etti.

Öte yandan festivalde en iyi bal yarışmasında birinciliği Topağaç köyünden Çetin Çatalbaş, ikinciliği Şahverdi köyünden Veysel İhtiyar ve üçüncülüğü de Alacaatlı köyünden Cemal Çiftçioğlu aldı. Dereceye girenlere hediyeleri Bal Ağası Saffet Çerçi tarafından verildi. Bal Ağası seçiminde eski başkan Saffet Çerçi 110 bin YTL ile yeniden bal ağası seçildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında 4 kamu görevlisi gözaltına alındı

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında 4 kamu görevlisi gözaltına alındı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title