Haberler

Bakan Koca, saldırı girişimine uğrayan sağlık çalışanlarını ziyaret etti

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Keçiören Eğitim Araştırma Hastanesi'nde hasta yakınları tarafından saldırı girişiminde bulunulan sağlık çalışanlarını ziyaret etti. Ziyaretin ayrıntılarını sosyal medya hesabında paylaşan Bakan Koca, "Mesaj net. Fedakarlık, ruhumuzda. Güvenlik, kırmızı çizgimizdir" ifadelerine yer verdi.

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırı dün sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Olayın kamuoyuna yansımasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, harekete geçmiş, olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da dün akşam saatlerinde Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek burada sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi. Üzücü olayın ayrıntıları hakkında hastane yetkililerinden bilgi alan Bakan Koca güvenlik kamerası görüntülerini inceledi.

"GÜVENLİK, KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR"

Ziyarete ilişkin anları Twitter hesabından paylaşan Bakan Koca şu notu düştü:

"Yaptığımız ziyarette, dün gerçekleşen ve sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet konusunda tüm duyarlıkları harekete geçiren olayı, yaşayanların tanıklığı ve kamera kayıtlarıyla değerlendirdik. Mesaj net. Fedakarlık, ruhumuzda. Güvenlik, kırmızı çizgimizdir."

Bakan Koca, saldırı girişimine uğrayan sağlık çalışanlarını ziyaret etti

O ANLARI ANLATTILAR

Şiddet girişiminin mağdurları olan ekibin başındaki sağlık görevlisi, Koca'ya o anları anlattı. Yaralıya hemen müdahale ettiklerini, genç ölümlerde çok üzüldüklerini belirten sağlık görevlisi "Çok uğraştık, hatta ben ve uzman arkadaşım bir ara çıktık hastanın durumunun kritik olduğunu, kalbinin, solunumunun durduğu bilgisini de verdik. Hissettik, biz o ortamı. Biz girdik ve ben bir daha hiçbir şey görmedim" dedi.

Bakan Koca, saldırı girişimine uğrayan sağlık çalışanlarını ziyaret etti

"TRAVMA TAHTALARI İLE BARİYER YAPTIK"

Vefat haberini ilettiklerinde Ahmet Öztaş'ın babasının kendilerini dinleyecek durumda olmadığını belirten sağlık çalışanı, "Önce kendine vurmaya başladı hasta yakını. Sonra bir şey koptu, daha biz kapıyı kapatmadık sonuçta çıkacağız yani. Birden yüklenince biz kapıyı kapattık ve kapı esnedi bize doğru. Cam kapımız. O hengamede biz de arkaya geçtik, üzerimize falan kırılır diye travma tahtaları ile bariyer yaptık. Sonra 155'i, başhekimliği aradık" diye konuştu.Başka bir sağlık görevlisi de 11,5 yıldır aynı hastanede çalıştığını benzer olayları yaşadıklarını söyledi. Dünkü olayda ciddi manada can korkusu yaşadıklarını anlatan görevli, "Dışarıda sesleri duyuyoruz, içeride göremediğimiz için. O yüzden öyle bir barikat kurduk, kendimizi korumaya çalıştık. Çalışmaya devam ettik sonrasında. Bizim için sıkıntı yoktu" dedi.

"VATANDAŞIMIZIN BU FEDAKARLIK VE ÖZVERİYİ HİSSETMESİNİ BEKLİYORUZ"

Bunun üzerine Sağlık Bakanı Koca da sağlık çalışanlarına, bu süreci hep birlikte bir mücadele ile bir olarak sonuç alabileceklerini, pandemi özelinde inandığını dile getirerek, "1 milyon 100 bin kişinin yek vücut olarak bu mücadeleyi hiç kimsenin geride kalmayarak sürdürmesinin önemli olduğunu ama bu arada, bizim pandemi dışında da kutsal bir görevi ifa ettiğimizi biz biliyoruz. Vatandaşımızın da bu noktada empati yaparak, bu fedakarlık ve özveriyi hissetmesini sadece bekliyoruz. Tekrar geçmiş olsun" açıklamasında bulundu.

Bakan Koca, saldırı girişimine uğrayan sağlık çalışanlarını ziyaret etti

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Fahrettin Koca Twitter Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (2)

HELAL OLSUN BAKANA:

FOTOYA DİKKAT MAKAM KOLTUĞUNA BİLE OTURMAYACAK KADAR ALÇAK GÖNÜLLÜ

0
0
yanıtYanıtla
Rıza baba:

Polisleri hemen açığa almak gerekiyordu, çünkü başka açığa alınacak kimse yok en kolay polisi kurban edebilirsiniz bu durumda da.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title