Haberler

Bakan Eroğlu'ndan Malatya'ya 23 Yatırım Müjdesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Malatya'da toplam bedeli 400 milyon TL olan 23 yatırımın hayata geçirileceğini söyledi.

Bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Malatya'ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı makamında ziyaret etti. Bakan Eroğlu, belediye hizmet binasının girişinde çiçeklerle karşılandı. Ziyaret programına

Malatya Valisi Vasip Şahin, AK Parti Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, Mustafa Şahin, Cemal Akın, Ömer Faruk Öz, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Bakanlık bürokratları, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de katıldı. Belediye Başkanı Çakır, "Malatya ve şu anki mevcut haliyle 12 belediyeye bu suyu dağıtıyoruz. Büyükşehir oluyoruz, suda da daha planlı bir yapıya kavuşacağız. Alternatif su kaynakları olarak Erkenek suyu ve Aksu değerlendirilebilir. Bunların da Malatya'ya içme suyu olarak kazandırılması gerçekten böyle bir riski ortadan kaldırmış olacaktır. Özellikle çalı türü olsun, diğer türler olsun yaklaşık 300 bin civarında bir fidan talebimiz var. Sayın Bakanım ona da olumlu baktınız, teşekkür ediyorum" dedi.

Bakan Eroğlu ise, "Malatya gerçekten müteşebbis insanların, yiğit ve çalışkan insanların şehri. Benim de Malatya'ya karşı ayrı bir gönül bağım var. Hakikaten Malatya için son derece önemli olan tam 23 tane çok müşahhas dev müjdeyle geldik ve dedik ki bunların toplam bedeli bakanlığımıza 400 milyon TL, yani eski parayla 400 trilyon. Malatya her şeyin en güzeline layık. Dolayısıyla biz de ne gerekiyorsa yapacağız. Zaten Malatya'da 2012-2013 yıllarını bakanlığımız açısından yatırımlarımızda hamle yılları olarak ilan ettik. Ayrıca Malatya Büyükşehir oluyor. Allah nasip ederse kanun da Meclis'ten geçecek. Tabi büyükşehir olunca Malatya Büyükşehir Belediyemize çok daha büyük imkanlar gelecek. Malatya'nın büyükşehir olması da gerçekten beni çok duygulandırdı. İnşallah büyükşehir olma yolundaki bu 1-1.5 senedeki mesafede biz de bakanlık olarak çok şey yapacağız. Bir kere şunu söyleyeyim; Başkanımız gerçekten çok çalışkan bir başkan. Malatya, gün geçtikçe daha da güzelleşiyor. Bir takım çalışmalar; yollardan tutunuz diğer altyapı tesislerine ve pek çok parka imzasını attı Sayın Başkanımız. Koordinasyon toplantısında başkanımız benden yolların ağaçlandırılması ile ilgili bir talepte bulundu. Ben de onu memnuniyetle karşılarız dedim. İnsanlar, Malatya'ya girişte muhteşem, yemyeşil bir şekilde sanki cennetten bir parçaya giriyormuş gibi hissetsinler istiyoruz. Bunu da gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Kentteki içme suyu kaynaklarının korunması için çalışma başlatıldığını ifade eden Bakan Eroğlu, "Tabi başkanımla birlikte Malatyalıların Kaptaj dediği memba alanına gittik. Suyumuz var ama bazı yıllarda su azalıyor. Evvela bu Kaptaj alanını, mutlaka memba sahasını korumak gerekiyor. Bununla ilgili talimatı gerek Orman Genel Müdürümüze, gerekse Su Yönetimi Genel Müdürümüze verdik. Çünkü su kaynağını bu şekilde yok edemeyiz. Çeşitli taş ocakları var. Bunları eğer tahrip ederse su kaynağı başka yere kaçabilir. Dolayısıyla Malatya'nın hayat damarıdır o su. Bu yüzden o suyu korumak için gerekli talimatı hemen verdik, hatta ben de takip edeceğim. Bunun dışında bir de Malatya çok büyüyor. Büyükşehir olunca yeni su kaynaklarına ihtiyacımız var. DSİ ve Su Yönetimi Genel Müdürlüğümüz birlikte bu bölgenin bütün su kaynaklarını ele alacaklar. Malatya gibi muhteşem bir şehri tek bir kaynağa bağlamak, suyu yeterli olsa bile doğru değil" şeklinde konuştu.

Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir de şöyle bir düşüncemiz var; evet Malatya ticaret, sanayi şehri, tarımda, kayısıda dünya lideri bir şehir ancak biz bir de Malatya'yı doğa turizmi, yayla turizmi açısından bu güzellikleri tanıtmak için bir seferberlik yapmaya karar verdik. Bu maksatla Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'nü Malatya'da kurduk. Ben bu vesileyle Başbakanımıza, konuyu sıkı takip eden milletvekillerimize de teşekkür ediyorum. Hakikaten bu birimin merkezinin Malatya'da olması da isabet oldu. İnşallah güzel çalışmalara imza atacağız."

Ziyarette Başkan Çakır, Bakan Eroğlu'na kayısı kristali ve kayısı hediye etti. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Veysel Eroğlu Yüksel Çakır Ahmet Çakır Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title