Haberler

Bakan Çelik, Tehlikelere Dikkat Çekti

Samsun'da, 25-26 Ekim Arasında 16.'sı Düzenlenen ve 1 Milyar YTL Kaynağın Anlatıldığı Kobif 2007 Fuarı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın Katılımıyla Açıldı. Bakan Çelik, Terör Olaylarıyla Türk Halkının Çekilmek İstendiği Tuzaklara Dikkat Çekti.

Samsun'da, 25-26 ekim arasında 16.'sı düzenlenen ve 1 milyar YTL kaynağın anlatıldığı KOBİF 2007 Fuarı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın katılımıyla açıldı. Bakan Çelik, terör olaylarıyla Türk halkının çekilmek istendiği tuzaklara dikkat çekti.

19 ilde yapılması planlanan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde gerçekleştirilecek fuarda, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türk Patent Enstitüsü (TPE) ve Halk Bankası'nın proje ortaklığı olarak yer alıyor. Fuarda KOBİ'lere 2007 yılı içinde çeşitli kurum ve kuruluşların sağlayacağı teşvik destek miktarı 1 milyar YTL olarak belirlenirken, bundan sonraki süreçte

ayrılan kaynağı kullanımının artırılması ve Ar-Ge çalışmalarının geliştirilmesi amaçlanıyor. Samsun'dan sonra 4 ilde daha gerçekleştirilecek olan 47 kuruluşun yer aldığı fuar, Batıpark Fuar Alanı'nda Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Milletvekilleri Birnur Şahinoğlu ve Ahmet Yeni ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Nejat Koçer, Samsun Ticaret ve

Sanayi Odası Başkanı Adnan Sakoğlu, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile iş adamlarının katılımıyla açıldı.

Açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye son günlerde bazı problemler yaşandığını, terörün azgın olduğu dönemden geçildiğini, bunların hiçbirinin tesadüf olmadığını söyledi. Türkiye'nin bu coğrafyada önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Çelik, 57 İslam ülkesinin yaptığı ihracatın 400 milyar dolar olduğunu, bunun 200 milyar dolarını petrol ihracatının oluşturduğunu, geri kalan 100 milyar dolar ihracatı ise Türkiye'nin yaptığını kaydetti. Türkiye'de önemli gelişmelerin

olduğunu, ekonominin, sanayinin geliştiğini, insanların yüzünün gülmeye başladığını dile getiren Çelik, "Türkiye'yi rahat bırakmak istemeyenler var. Türkiye kendi gücünün farkında olmak zorundadır. Avantajları ve güzellikleri olan ülkemizin çok düşmanı var. Terör örgütü, Türkiye'yi bir tuzağa götürmeye çalışılıyor. Şehitlerimizle ilgili hassasiyetlerimiz kesinlikle kelimelerle ifade edilmez. Şehitlerimize vefa borcumuzu ödeyeceğiz" dedi.

Yaşanan terör olaylarının ardından oluşan tepkilerle ilgili uyarılarda bulunan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tepkilerimizi ortaya koyarken, Türk milletine yakışan ve özenle yapmalıyız. Çekilmek istenilen tuzaklardan uzak olarak tepki koymalıyız. Terör örgütünün amacı gerilim, kaos, kardeş kavgası oluşturmaktır. Gelmek istediği nokta bu. Türk insanı bir çeyrek asırdır sağduyusuyla bu tuzağa düşmedi. Bunu devam ettireceğiz. Bağrımıza taş basacağız. İlerledikçe, kalkındıkça, güçlendikçe bunların üstesinden daha rahat geleceğiz. Haklının kuvvetli olduğu dünyada yaşamıyoruz. Maalesef kuvvetlinin haklı kabul

edildiği bir dünyada yaşıyoruz. Bizler çalışmalıyız, güçlenmeliyiz. Ekonomide biz daha güçlü olursak, hiç bir parlamento sözde Ermeni soykırımını gündemine dahi almaz."

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, KOBİ'lerin ülke ekonomisinin belkemiği olduğunu ve sağladıkları avantajları çok iyi bildiklerini, esnek kabiliyetleri, hızlı hareketleriyle küresel rekabette ülkenin en önemli günücünü teşkil ettiğine dikkat çekti.

AK Parti iktidarında ekonomik büyümenin 2 kat daha fazla arttığını, 2002 yılında 181 milyar dolar olan milli hasılanın 430, 36 milyar dolar olan ihracatın 100 milyar dolara ulaştığını vurgulayan Özak, uluslararası yatırımların 1 milyar dolar seviyesinden 2006 yılında 18 milyar 135 milyon dolara ulaştığını ifade etti. 2007 yılının ilk 8 ayında ise 13.9 milyar dolar yabancı yatırımın gerçekleştiğini anlatan Özak, "2 bin 3 uluslararası sermayeli, 442 yerli sermayeli şirkete de uluslararası sermaye iştiraki

gerçekleşti. Yatırımcımızın önünü açıyoruz. Vergi ve sigorta teşviki, bedelsiz arsa tahsisi, enerji desteğinden oluşan paket ile yurdumuzun her tarafında adeta yatırım seferberliği başlatıldı. Özel sektörümüzün önünü daha da açacak ve yatırımcılarımızın, sanayicimizin KOBİ'lerin sorunlarını giderici tedbirleri süratle hayata geçireceğiz. Kalifiye eleman sorunun öncelikle ele alacağız" şeklinde konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Nejat Koçer ise düzenlenen fuarın yol gösterici olduğunu, KOBİ'lerin Ar-Ge ve yatırım konusunda desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Sakoğlu ve Ticaret Borsanı Başkanı Yusuf Özer de yaptıkları konuşmalarda fuarın ve KOBİ'lerin desteklenmesinin önemine değindi.

(MD-SA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

title