Haberler

Bakan Bilgin Çıldır Havaalanı'nı İnceledi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Çıldır Havaalanı'nın yolcu taşımacılığına açılmasına yönelik çalışmalar kapsamında incelemelerde bulundu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Çıldır Havaalanı'nın yolcu taşımacılığına açılmasına yönelik çalışmalar kapsamında incelemelerde bulundu.

Özel uçakla havaalanına gelen Bilgin, inceleme ve temaslarının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, uzun süredir Çıldır Havaalanı'nın yolcu taşımacılığına açılmasını değerlendirdiklerini, bu kapsamda havaalanını görmek istediğini anlattı.

Çıldır Havaalanı'nın mevcut haliyle yolcu taşımacılığına açılmasının söz konusu olmadığını, fiziki düzenleme ve kamulaştırmaların gerektiğini ifade eden Bilgin, konuyla ilgili çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.

Havaalanının mevcut yapısının komple yenilenmesinin şart olduğuna dikkati çeken Bakan Bilgin, şöyle devam etti:

"Konunun birtakım teknik, fiziki boyutları var. Kamulaştırmalar gerekiyor. Tüm bunların maliyetlendirilmesi, işin fizibilitesinin ortaya çıkarılması lazım. Arkadaşlar süratle çalışıyorlar. Ümit ediyorum en kısa zamanda bir sonuca bağlanacaktır. İnşallah sonucun olumlu çıkması halinde Aydın'ı havaalanına kavuşturmayı ümit ediyoruz."

Otoban çalışmaları

Aydın- Denizli otoban çalışmasına ilişkin bilgileri de paylaşan Bilgin, 2006 Haziran ayında Aydın-Nazilli bağlantısının açılacağını söyledi.

Aydın-Denizli bağlantısı ile ilgili çalışmaların tamamlanarak Yüksek Planlama Kurulu (YPK) onayına sunulduğunu, ÇED raporlarının bitmesinin ardından önümüzdeki yıl ihalesinin gerçekleştirileceğini anlatan Bilgin, "Ondan sonra kalan Denizli-Antalya güzergahı ile ilgili kısımlar da zaten devam ediyor. İnşallah bittiğinde İstanbul'dan İzmir'e, oradan Antalya'ya kadar olan otoban bağlantımızı da tamamlamış olacağız" diye konuştu.

"Yeni bir dönem daha başlıyor"

Bakan Bilgin, bir gazetecinin 1 Kasım genel seçiminin sonuçlarıyla ilgili sorusu üzerine, "Hayırlı uğurlu olsun. Geleceğe yönelik siyasi istikrar ve onunla bağlantılı olarak da diğer bütün alanlara yönelik önemli bir aşama geride bırakılmış oldu. Malumunuz ben bağımsız bakanım. Herhangi bir parti adına konuşmuyorum. Ama genel pozisyon itibariyle bütün halkımızın da bugün hissettiği, gördüğü yeni bir dönem daha başlıyor. Yeni dönemin ülkemize, halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Aydın Valisi Erol Ayyıldız da, Bakan Bilgin'e ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA / Yerel

Feridun Bilgin Denizli Çıldır Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title