Haberler

Bakan Bayraktar ve 13 Milletvekili ile Aileleri Mardin'de

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 13 Milletvekili ve aileleriyle birlikte geldiği Mardin'de tarihi mekanları gezip, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 13 Milletvekili ve aileleriyle birlikte geldiği Mardin'de tarihi mekanları gezip, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katıldı.

Mardin Vali Vekili Turan Erdoğan, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından havaalanında çiçekle karşılanan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile beraberindekiler, araç konvoyu halinde Mardin şehir merkezine geçti. Üç gün boyunca Mardin'de kalacak olan Bakan Bayraktar, Cuma Namazını tarihi Ulu Cami'de kıldıktan sonra çarşı esnafı ve cami cemaatiyle sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Daha sonra Mardin Müftülüğü tarafından Yay Grand Oteli'nde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası kapsamında programa katılan Bakan Bayraktar, burada Süryani Metropoliti Salibe Özmen ve Müftü Dursun Ali Coşkun'a gül verdi. Programda bir konuşma yapan Bakan Bayraktar, Mardin şehrinin hoşgörüsüne işaret ederek, "Mardin sıradan bir şehir değildir. Mardin dünyanın hoşgörü şehri, Mardin dünyanın en hoşgörü insanları, Mardin dünyanın en önemli semavi dinlerinin merkezlerinden birtanesidir. Bu bakımdan Mardinli olmak, aynı zamanda bir övünç ve bir gurur kaynağıdır" dedi.

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren Bakan Bayraktar, "Bizim Peygamberimiz Hz. Enbiya, Yüce Mevlamızın Habibi dünyayı şereflendirmek için geldi. Dünyaya güzel ahlakı tamamlamak için geldi. Dünyaya barışı ve kardeşliği getirmek için geldi. Müslümanların hiç birisinin, insanların hiç birisinin, bir birinden üstünlüğü yoktur. Müslümanlar kardeştir ve takvaca üstün olanlar daha yukardadır. Bunun için inşallah hem Müslümanlar'ın daha iyi pekişmesi, kaynaşması ve Müslümanlar'ın huzura, mutluluğa ulaşması için ve de dünyanın mutluluğu için bizim Peygamberimiz'in yoluna, Peygamberimiz'e sarılmaya ihtiyacımız var. Bu güzel günler islamiyet'e barış getirsin. İslamiyet'e mübarek olsun. Kardeşliğimizi artırsın" diye konuştu.

Konuşmadan sonra Bakan Bayraktar, Kutlu Doğum etkinliğine katılan Metropolit Özmen, Müftü Coşkun ve beraberindeki milletvekilleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Program sonrası Tarihi Surur Hanı'nda öğle yemeği yiyen Bakan Bayraktar ve beraberindekiler, daha sonra Mardin Valiliğ'ine geçti. Valilikte polis mangası ile karşılanan Bayraktar, valilik şeref defterini imzaladı. Vali Vekili Turan Erdoğan'dan brifing alan Bayraktar, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Bayraktar'ın Mardin'in TOKİ ile aslına döneceğini belirterek, "Darihi derinliğini yansıtacak, yöresel mimariyi yansıtacak, tarihi kimliğini yansıtacak yeni bir yapılanma içerisine giriyoruz. Bu uzun bir süreye yayılacak, 8-10 yıllık bir proje halinde. Tabi bu Başbakanımız'ın da bu konuda müzaharatı var. TOKİ olarak da yapılıyor. Bir tarafta vali var, belediye var. Kültür Bakanlığı ayrıca proje içerisinde biz de şehircilik bakanlığı olarak projeyi beraber yürüteceğiz. Çok güzel olacak Mardin inşallah" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beşir Ayanoğlu Ali Coşkun Müftü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title