Haberler

Bakan Bağış'tan İslam'a Hakaret Eden Madlener'e Sert Cevap (1)

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu toplantısında, kendisine İslam dinine hakaret içerikli bir kitap vermek isteyen Hollandalı Milletvekili Barry Madlener'e, "Onu karikatürü koyduğun"...

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu toplantısında, kendisine İslam dinine hakaret içerikli bir kitap vermek isteyen Hollandalı Milletvekili Barry Madlener'e, "Onu karikatürü koyduğun yere koy" dedi.

Türkiye- AB Karma Parlamento Komisyonu toplantısı, Avrupa Parlamentosu'nun Strasbourg binasında yapıldı. Toplantıda Hollandalı Milletvekili Barry Madlener, Türkiye'ye, İslam'a ve AK Parti iktidarına hakeratamiz ifadeler kullandı. Geçen sene İslam'a hakaret içerikli karikatürü vermek istediği Bağış'tan, "Onu al, münasip bir yerine koy" yanıtını alan Madlener, bu kez, yine İslam dinine hakaretler içiren "Öldürülmek için Damgalanmış: İslamın Batıya ve Bana Karşı Olan Savaşı" adlı kitabı Bakan Bağış'a vermek istedi. Duruma sert tepki gösteren Bağış, "Onu karikatürü koyduğun yere koy. O kitaba ihtiyacım yok. Kitabını istemiyorum. Karikatürü nereye koydunsa onu da oraya koy" diye konuştu.

Hollandalı Milletvekili Barry Madlener'in açıklamaları ve tavrı diğer üyeler tarafından da eleştirilirken, söz alan Egemen Bağış, Madlener'i provokatör olarak niteleyerek, "Türkiye'de son zamanlarda çok sıkça kullanılan, artık dilimize pelesenk olmuş bir deyimle size cevap vereceğim: Vatandaşlarımız 'oğlum bak git' diyor. Duyduğum kadarıyla Hollanda'ya, ülkenizin ulusal parlamentosuna geçmeyi düşünüyormuşsunuz. Aslında Norveçli katil Breivik'in yanına gitseniz size daha çok yakışır. İslam'la ilgili ettiğiniz laflara katılabilme ihtimalimiz yoktur. İslam'ın tek bir savaşı vardır, o da cehaletle olandır. İslam, sizin gibi kişileri de özgürleştirmeyi hedefler, inşallah tedavi olursunuz" diye konuştu. - STRASBOURG

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Avrupa Birliği Egemen Bağış Türkiye Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title