Haberler

Bakan Ala Hemşehrilerine Kaliteli Su Sözü Verdi

Güncelleme:

Bakan ALA, ALEVİ DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ

İçişleri Bakanı Efkan Ala, ilçe gezilerinin ardından geldiği Erzurum'da AK Parti İl teşkilatı tarafından Palandöken Aile Çay Bahçesinde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Programa Bakan Ala'nın yanı sıra AK Parti Erzurum Milletvekilleri Cengiz Yavilioğlu, Adnan Yılmaz, Muhyettin Aksak, Fazilet Dağlı Çığlık, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Eyüp Tavlaşoğlu, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ve partililer katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Ala, "Biz yılda iki bayramı idrak ederiz. Ramazan ve Kurban bayramını. Ramazan bayramında bütün İslam alemi açla, tok birbirinin halinden anlamaya çalışır. Kurban bayramında yardımlaşma fiilen alan bulur. AK Parti hükümeti şu an yeryüzünde, dış yardımda bulunan ilk üç ülke arasına girmiştir. Kişi başı gelir baz alındığında bir numaraya oturmuştur. Nerede bir zulüm varsa onun karşısında duran politikalar ürettik. Zulme 'dur' diyen bir hükümet olduk. Şimdi nerede bir başı sıkışıklık varsa bizim ülkemize akın ediyor. Misafir ediyoruz. Yeni Türkiye'de yardımlaşma var. İslam dünyasında AK Parti çok önemlidir. İslam dünyası olan çoğu ülkede bir problem var. Bir istikrar oluşturulamıyor. Türkiye'de bu istikrarı biz ortaya koyuyoruz" diye konuştu.

Bakan Ala daha sonra Yakutiye Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi yapılan tarihi 3 kümbetleri gezdikten sonra Bosna Caddesinde bir iş merkezindeki Erzurum Erenler Alevi Bektaşi Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Dernekteki Alevi dedelerinin bayramını kutlayan Ala, Doğu Anadolu Sorumlusu ve Alevi dedesi Veli Güler, dernek başkan yardımcısı Ali Oğuz ve Alevi dedesi Binali Bektaş ile bir süre görüştü. Bakan Ala burada yaptığı konuşmada, "Biz aynı topraktan, aynı kökten çıkan ağacın dalları gibiyiz, aynı yöne doğru gidiyoruz, o da göğe doğru. Aynı istikamete doğru gidiyoruz. Zaten kardeşçe birbirimizi sadece saygı göstererek değil, yardım ederek yolumuza devam edeceğiz. Biz koca bir medeniyeti, uygarlığı birlikte kurduk. Türkiye'de de artık hepimizin önüne konmuş olan bariyerler kaldırıldı. Toplumumuz, milletimiz, insanlarımız birbirine karşı son derece saygılı ama kamu otoriteleri bir zamanlar her birimize çeşitli bahanelerle o zaman ülkeyi yönetenler bizlere birtakım bariyerler koydular. Yanlış yönlere yönlendirdiler. Biz şimdi Allah'ın izniyle hep birlikte kendi köklerimizden aldığımız vizyonla ve mefkureyle ileriye doğru yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Alevi dedesi Veli Güler, Bakan Ala'ya Hacı Bektaş-ı Veli'nin "Makalat" adlı kitabı ile kahve takımı hediye etti. Buradan ayrılan Ala, AK Parti İl Başkanlığı'nda basına kapalı olarak gerçekleştirilecek, parti yönetimiyle toplantıya katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Palandöken Efkan Ala Ak Parti Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title