Haberler

Bakan Hulusi Akar, 45 Günde 366 Teröristin Öldürüldüğünü Açıkladı

Güncelleme:

Milli Savunma Bakanı Akar, son 45 gün içinde yapılan operasyonlarda elebaşları dahil toplam 366 terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Akar, İdlib mutabakatına değinerek, ''yeni krizler yaşanmasının önüne geçilmiş, taraf ülkeler ve bölge halkı için önemli kazanımlar sağlanmıştır.'' dedi.

Milli Savunma Hulusi Bakanı Akar, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen Gaziler Günü Töreni'nde yaptığı konuşmada, şehitlik ve gaziliğin binlerce yıllık şanlı tarih içinde ayrı yerinin olduğunu belirtti. Akar, "Son 45 gün içinde yurt içi ve sınır ötesine yapılan operasyonlarda elebaşları dahil toplam 366 terörist etkisiz hale getirildi." dedi.

İDLİB MESELESİ

İdlib'de de barış ve istikrarın sağlanması, masum insanların zarar görmemesi için yoğun çaba içinde olduklarını, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın gayretleriyle Soçi'de Rusya Federasyonu ile yapılan toplantının olumlu şekilde sonuçlandığını hatırlatan Akar, şunları kaydetti:

"Rusya'nın da olumlu yaklaşımı neticesinde İdlib'de büyük bir insani trajedi ve yeni krizler yaşanmasının önüne geçilmiş, taraf ülkeler ve bölge halkı için önemli kazanımlar sağlanmıştır. Böylece bölgede barış ve istikrarın sağlanması mümkün hale gelmiştir. Astana süreci doğrultusunda İdlib'de teşkil edilen gözlem noktalarımız ve bölgede bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları faaliyetlerini etkin bir şekilde yerine getirmeye devam etmektedir. Müşterek devriye dahil buradaki faaliyetlerimiz Rusya Federasyonu ile koordineli olarak devam edecektir."

OPERASYONLAR DEVAM EDECEK

Şehit aileleriyle gazilere yapılan ziyaretlerde gösterilen vakur duruşun kendilerine daha da güç verdiğini, mücadele azim ve kararlılıklarını artırdığını belirten Bakan Akar, şunları söyledi:

"TSK, devletimizin ve milletimizin bekasını hedef alan FETÖ, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ gibi terör örgütleri başta olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı 'ölürsek şehit, kalırsak gazi' anlayışıyla azim ve kararlılıkla mücadelesini sürdürmektedir. Bu mücadelemiz jandarma, emniyet güçleri ve güvenlik korucularımızla sivil-asker büyük bir uyum ve koordinasyon içerisinde omuz omuza, en önemlisi sizlerin de destek ve dualarıyla en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir."

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title