Haberler

Bafra Kaymakamlığının Çocuklara Yönelik Projeleri

SAMSUN (AA) – Bafra Kaymakamlığınca yürütülen projelerle çocukların kötü alışkanlıklardan uzat tutulmaya çalışıldığı bildirildi.

SAMSUN (AA) – Bafra Kaymakamlığınca yürütülen projelerle çocukların kötü alışkanlıklardan uzat tutulmaya çalışıldığı bildirildi.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede göreve başladığı günden bu yana "Sevgiye Uzanan Eller Projesi" kapsamında 9-16 yaş grubunda risk altındaki parçalanmış aile çocuklarını ihmal ve istismarlardan korumak, sosyal riskli azaltmak, kötü alışkanlıklardan korumak, çocuklar arasında dayanışmayı arttırmak, uyum sorunlarını çözmek, kaynaşmalarını sağlamak ve öz güvenlerini artırmak amacıyla çalışma yaptıklarını söyledi.

Pilot bölge olarak seçilen Dededağı ve Kemalpaşa ortaokullarında öğrenim gören 130 öğrenciyi halk oyunları, müzik, tiyatro, tekvando, voleybol, futbol ve basketbol dallarında kurslar açtıklarını anlatan Arslan, "Projede başarılı olan öğrencilerimizi Çanakkale, Samsun ve Sinop'a geziye götürdük. Gruplar halinde öğrencilerimizin doğayı ve çevreyi tanımaları amacıyla izci kampları düzenlendi. Okulların kapanmasıyla 'Yüzmeyi Bilmeyen Kalmasın' projesi kapsamında öğrencilerimize 2 ay süreyle yüzme kursları açtık" dedi.

Projelere öğrencilerin ilgisinden memnun olduklarını dile getiren Arslan, şöyle konuştu:

"Geçen sene 2 okuldan 130 öğrencimizi kapsayan hedef kitlemizi, bu sene 6 okuldan 285 öğrenciye çıkarttık. Yaz yüzme kurslarına 150, bisiklet kurslarına 100 öğrencimiz katılmıştır. Bu öğrenciler parçalanmış aile çocukları olup, özellikle uçucu ve uyuşturucu maddelere karşı korunmaları için bu proje uygulanmaktadır. Proje kapsamındaki öğrencilerin ebeveynleri de eğitim programına dahil edilmiştir. Öğrenciler ders dışı saatlerde çok çeşitli etkinliklere alınmıştır. Projeler tamamen gönüllü kişilerin malzeme desteği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün eşofman desteği sürdürülmektedir. Projelerimize katkısı olan tüm hayırseverlere ayrı ayrı teşekkür ederim."

Kaynak: AA / Yerel

Halis Arslan Samsun Bafra Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title