Haberler

Bafra'da 300 Sülün Doğaya Salındı

Samsun Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'nce getirilen 300 sülün, Bafra ilçesi Aktekke köyünün Kocadağ bölgesinde bulunan Atatürk Çam Ormanlığı'nda doğaya salındı.

Samsun Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'nce getirilen 300 sülün, Bafra ilçesi Aktekke köyünün Kocadağ bölgesinde bulunan Atatürk Çam Ormanlığı'nda doğaya salındı.

Orman Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü'nce yetiştirilen sülünlerin doğaya salınması programına Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Milli Parklar Samsun Bölge Müdürü Emin Karaman, Müdür Yardımcısı Hüseyin Özbay, Şube Müdürü Murat demir, Av Yaban Hayatı Müdürü İlyas Koç ve bölge köylüleri katıldı. Milli Parklar Samsun Bölge Müdürü Emin Karaman yaptığı konuşmada, "Orman Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü olarak Samsun'da doğada eksik olduğunu düşündüğümüz sülün üretimini yapmaktayız. 2013 yılında doğaya kazandırılmak üzere 15 bin adet sülün ürettik. Sinop, Ordu, Zonguldak gibi civar illere de ürettiğimiz sülünleri gönderiyoruz. Kızılırmak Deltası'nda şu ana kadar bin 700 tane sülün saldık. 300 tanesini de bugün burada salacağız. Bin tane daha sülün salma programımız var. Böylelikle 3 bin sülünü Kızılırmak Deltası'na kazandırmış olacağız. Doğa Koroma Milli Parklar Genel Müdürlüğü olarak Türkiye'nin birçok yerinde doğadaki eksikliğini gördüğümüz yaban hayvanlarını tekrar doğaya kazandırmayı hedefliyoruz. Bizim yaptığımız çalışmada bu çalışmanın bir parçası" şeklinde konuştu.

Kaymakam Ali Katırcı ise, "Geçtiğimiz dönende de keklik ve sülün salımı yapılmıştı. Bu projeler devam ediyor ve bunların daha sonrada takibi yapılıyor. Özellikle burada köylü vatandaşlarımıza, avcı vatandaşlarımıza çok büyük görev düşüyor" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 300 sülün doğaya salındı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Samsun Sülün Bafra Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title