Haberler

Babasının Oğlu

Malatya Milletvekili adayı olarak gösterilen eski Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun oğlu Erdem Aslanoğlu, CHP İl binasında düzenlenen basın toplantısında partililerle buluştu.

CHP'nin 1 Kasım'da yapılacak olan erken seçimler için milletvekili aday listesi açıklandı. Listede sürpriz isim ise 3 dönem CHP'de milletvekilliği yapan Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun oğlu Erdem Aslanoğlu oldu. Listede ikinci sırada yer alan Aslanoğlu, bugün parti binasında kameraların önüne geçti.

İl Başkanı Enver Kiraz ve çok sayıda partilinin hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Milletvekili adayı Erdem Aslanoğlu, "Babamın başladığı noktada bu gururu yaşamak hayatım boyunca elde edebileceğim en güzel şey" diyerek kendisini aday gösteren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti.

CHP için güzel hizmetler yapma adına bu göreve aday olduğunu ifade eden Aslanoğlu, "1999 yılında babam Malatya'da milletvekili seçilecek bir oy oranını elde etti ancak o dönem CHP'nin barajı geçememesi nedeniyle meclise girememişti. Ben bu duruma çok üzülmüştüm, fakat babam bana o zaman söylediklerini hiçbir zaman unutamam. Rahmetli babam bana "Halk bizi seçti, milletvekili olamasam da milletvekili gibi çalışmalarımı sürdüreceğim. ve babam 2002 seçimlerine kadar milletvekili olmadan Malatya'da bir çok çalışmaya imza attı bir çok eser bıraktı" dedi.

Babasının tam bir Malatya aşığı olduğunu ifade eden Erdem Aslanoğlu, "Babam Malatya'yı çok seviyordu, yeri geldi Malatya için ağladı, yeri geldi Malatya için sevindi. Babam Malatya için varını yoğunu ortaya koyarak hizmet etti ve şimdi bu bayrak bize devroldu" şeklinde konuştu. "Artık bende babamın Malatyalılara emanetiyim" diyen Aslanoğlu, "Malatyalılar beni babam gibi görürse, takdir ederse inşallah mecliste babamın yaptığı gibi Malatya'nın sesi olmaya çalışacağım" diye konuştu. Aslanoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Malatya'nın her şeyi ile ilgilenen bir milletvekili olarak mecliste bulunmak istiyorum. Babamın yaptığı gibi Malatya'da kayısı için ağlamak istiyorum. Omuzlarımda çok ağır bir yük var ama ben bu yükü kaldıracağıma inanıyorum. Örgütümüzle beraber çok koşturacağız ve çok çalışacağız"

Daha sonra söz alan İl Başkanı Enver Kiraz da, Malatya'nın yetiştirdiği çok önemli isimlerden biri olan Mevlüt Aslanoğlu'nun oğlu olan Erdem Aslanoğlu'nun siyasete Malatya'dan adım attığını belirterek, çıktığı bu yolda kendisine başarılar diledi.

1 Kasım öncesi hep birlikte el ele kol kola CHP'nin iktidarı için çalışacaklarını ifade eden Kiraz, "Genel başkanımızın takdiri ile bir liste oluştu. Bu listede 7 Haziran'da değişen tek isim 2. sırada ki isim oldu. İkinci sıraya Aslanoğlu geldi. Malatya'yı kucaklayacak bir liste oluştu. Aday listemizdeki arkadaşlarımızın milletvekili olmaları durumunda Malatya'yı yıldız yapacaklarına yürekten inanıyoruz" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ferit Mevlüt Aslanoğlu Kemal Kılıçdaroğlu ENVER KİRAZ Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title