Haberler

Baba'ya 3 Gün Doğum İzni

CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya'nın verdiği kanun değişikliği teklifi, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu tarafından kabul edildi.

CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya'nın verdiği kanun değişikliği teklifi, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu tarafından kabul edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi M. Rıza Yalçınkaya'nın, "eşi doğum yapan işçiye babalık izni verilmesi" amacıyla hazırlayıp Meclis Başkanlığı'na sunduğu kanun değişikliği teklifi, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nda görüşülerek kabul edildi. Hem işçi-memur arasındaki izin adaletsizliğini azaltmak hem de işçinin mağduriyetini gidermek amacıyla hazırlanan kanun değişikliği teklifi, önümüzdeki günlerde esas komisyon olan Sağlık, Aile, Çalışma ve

Sosyal İşler Komisyonu'nda ele alındıktan sonra son olarak Meclis Genel Kurulu'nun gündemine gelecek. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya'nın, 4857 Sayılı İş Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifinde yer alan "3 güne kadar" ibaresini işverenin bu izni 1-2 güne indirebileceği düşüncesiyle "3 gün" olarak değiştirdi.

CHP Bartın Milletvekili M. Rıza Yalçınkaya, işçi-memur arasındaki izin adaletsizliğini azaltmak için geçtiğimiz Aralık ayı içerisinde Meclis Başkanlığı'na sunduğu kanun değişikliği teklifinde, çalışanlar arasında ayrımcılık olduğunun açıkça ortada olduğunu ve zor şartlar altında çalışan işçilerinde bir nebze olsun devlet memurları gibi eşit haklara sahip olmasının gerektiğini ifade etmişti. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Muhammet Rıza Yalçınkaya Cumhuriyet Halk Partisi Bartın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title